Milyen fegyvert vásárolhat egy sportlövő és hogy lesz valaki sportlövő tarthatja otthon fegyverét?
Ez nem olyan egyszerű , ahogy hiszed .
Először is le kell vizsgáznod marok lőfegyverre , vagy amilyen fegyverrel szeretnél lőni . Idáig nem nehéz .
Majd kell keresned egy sportlövő klubbot , ahova felvesznek tagnak . Majd el kel menned dilidokihoz aki ad egy papírt , hogy nem vagy zakkant . Ha ez megvan és felvesznek a klubba , utána regisztráltatnod kell magad a rendőrségen .
Ha majd lövöldöztél 15-20 évig a klubban , utána talán adnak engedélyt , hogy otthon tartsd a sportfegyvered .
"Ha majd lövöldöztél 15-20 évig a klubban"
Dehogy is, sima minősítést kell lőni. Hívj fel egy lőteret és beszélj velük.
De csak a macera van az éles fegyverrel. Én kocasportlövő vagy 15 éve és nekem sem kell. Kell a kutyának, hogy jöjjenek ellenőrizgetni...
Pedig úgy van , legalább 15 évig sportlövő klubban kell lenni és csak utána adnak fegyvert otthonra .
Az egyik barátomnak azért nem adták meg mert nem volt 15 évig sportlövő klub tag .
Mondjuk igaz megyénként változik , hogy kinek mi kell a saját fegyverhez . Én úgy tudom , hogy Bács kiskun megyében a legszigorúbbak fegyverek terén .
De ez NINCS így. Minősülni kell, fegyvervizsga, tagnak lenni, ilyesmi. Macerás, de teljesíthető.
Itt erről egy írás:
De a rendőrkapitányságon döntik el , hogy kinek ad , vagy nem ad és milyen feltételeket kér .
Bács kiskun megyében biztosan kérnek sportlövőktől , hogy 15 évig klubban legyen , mielőtt sport célra vásárolhatsz haza fegyvert .
De ahogy már írtam megyénként változnak a követelmények és van ahol szigorúbban és van ahol enyhébben veszik . Más megyében lehet , hogy nem kell , de itt 100% , hogy kell hozzá 15 év sportlövői klub tagság .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!