Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen fegyvert vásárolhat...

Milyen fegyvert vásárolhat egy sportlövő és hogy lesz valaki sportlövő tarthatja otthon fegyverét?

Figyelt kérdés
2013. febr. 26. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez nem olyan egyszerű , ahogy hiszed .

Először is le kell vizsgáznod marok lőfegyverre , vagy amilyen fegyverrel szeretnél lőni . Idáig nem nehéz .

Majd kell keresned egy sportlövő klubbot , ahova felvesznek tagnak . Majd el kel menned dilidokihoz aki ad egy papírt , hogy nem vagy zakkant . Ha ez megvan és felvesznek a klubba , utána regisztráltatnod kell magad a rendőrségen .

Ha majd lövöldöztél 15-20 évig a klubban , utána talán adnak engedélyt , hogy otthon tartsd a sportfegyvered .

2013. febr. 26. 19:34
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem mondtam hogy egyszerű csak egy kérdés volt
2013. febr. 27. 13:41
 3/6 kovpet ***** válasza:

"Ha majd lövöldöztél 15-20 évig a klubban"

Dehogy is, sima minősítést kell lőni. Hívj fel egy lőteret és beszélj velük.

De csak a macera van az éles fegyverrel. Én kocasportlövő vagy 15 éve és nekem sem kell. Kell a kutyának, hogy jöjjenek ellenőrizgetni...

2013. márc. 10. 22:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Pedig úgy van , legalább 15 évig sportlövő klubban kell lenni és csak utána adnak fegyvert otthonra .

Az egyik barátomnak azért nem adták meg mert nem volt 15 évig sportlövő klub tag .

Mondjuk igaz megyénként változik , hogy kinek mi kell a saját fegyverhez . Én úgy tudom , hogy Bács kiskun megyében a legszigorúbbak fegyverek terén .

2013. márc. 11. 18:55
 5/6 kovpet ***** válasza:

De ez NINCS így. Minősülni kell, fegyvervizsga, tagnak lenni, ilyesmi. Macerás, de teljesíthető.

Itt erről egy írás:

[link]

2013. márc. 11. 19:42
 6/6 anonim ***** válasza:

De a rendőrkapitányságon döntik el , hogy kinek ad , vagy nem ad és milyen feltételeket kér .

Bács kiskun megyében biztosan kérnek sportlövőktől , hogy 15 évig klubban legyen , mielőtt sport célra vásárolhatsz haza fegyvert .

De ahogy már írtam megyénként változnak a követelmények és van ahol szigorúbban és van ahol enyhébben veszik . Más megyében lehet , hogy nem kell , de itt 100% , hogy kell hozzá 15 év sportlövői klub tagság .

2013. márc. 11. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!