Ki tud olyan törvényt, ami arról szól, hogy a fa ága az enyém, mivel az enyém a fa is! Ki tud?
Figyelt kérdés
Pl.: én nekem a fám ága átlóg a szomszédhoz, és az az enyém, hiába lóg át.2013. febr. 25. 14:28
1/5 anonim válasza:
Nos, elméletileg ami átlag a telekhataron az a szomszéd tulajdona, tehat simán levaghatja.
2/5 A kérdező kommentje:
de nem az van, hogy nem vághatja le,mivel az én fám?
2013. febr. 25. 14:53
3/5 anonim válasza:
Nem. Az van, hogy az o telkere lóg. Az az öve.
4/5 anonim válasza:
Már több hasonló esetet láttam .
A te felelősséged , gondoskodni arról , hogy a fa ne lógjon át a telekhatáron . Ha a fa átlóg és szól érte , és te nem vágod le , abban az esetben le vághatja a szomszédod a telekhatárig az ágakat , ha az veszélyeztet valamilyen épületet tetejét , vagy egyéb tárgyat .
Azaz ha hozzá ér a fa az ő házához , vagy más épülethez , akkor a szomszédod önkényesen bármikor levághatja a telekhatárig .
5/5 A kérdező kommentje:
Na jó, köszönöm! Ez igazából fél házi feladat. Írni kell egy ügyvéd szemszögéből, mintha én lennék az. És gondoltam belerakok egy törvényt, de nem sikerült. Na mindegy köszönöm!
2013. febr. 25. 18:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!