Lengyelországban létezik a mi madártejünkhöz hasonló étel?
Figyelt kérdés
Ha igen, mi a neve?
Köszönöm.
2013. febr. 25. 12:36
2/5 A kérdező kommentje:
a google fordító és a rákeresés is azt mutatta, hogy amit te írsz, az a mályvacukor.
2013. febr. 25. 14:05
3/5 anonim válasza:
Mig te a Google forditora hagyatkozol, addig en a tapasztalataimra, ugyanis lengyel vagyok.
Biztos tapasztaltad, hogy egy szonak tobb ertelme is lehet.
Te a ptasie mleczko egyik ertelmebe futottal bele.
Egyebkent a pasie mleczko szo szerint madartejet jelent. Ez nem magyar eredetu etel, hanem francia. A magyarok hajlamosak azt hinni, hogy ok talaltak fel a spanyolviaszt. A madartej nem magyar kaja, ahogy a bundas kenyer, a toltott kaposzta, kocsonya, stb sem.
A lengyel madartejet itt talalod. Nem ugy nez ki, mint a malyvacukor...
remelem, segitettem
ne feledd, egy kifejezesnek tobb jelentese is lehet, nem kell bedolni az elso talalatoknak
4/5 anonim válasza:
ja es mint az oldalrol is kiderul, van egy masik neve lengyelul: zupa nic, magyarul semmileves
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi, de miből gondoltad, hogy én azt hiszem, mi találtuk fel a spanyolviaszt? Nem hiszem, hogy a hozzászólásomban ennek még csak a nyoma is fellelhető. Elkészítettem a madártejet, készítettem róla egy fotót, elküldtem a lengyel barátomnak és ő nem tudta a nevét. Ezért gondoltam, rákeresek, segítve neki beazonosítani az ételt. Tudom, hogy egy szónak több jelentése is lehet, ezért kérdeztem vissza, hogy biztos vagy-e a válaszban. Ha lengyel vagy, gondolom, igen. Ő is lengyel, mégsem tudta, mi van a fotómon. És még azt is tudom, hogy "úszó sziget", "kanáritej" és egyéb, más elnevezései is vannak ennek a desszertnek más országokban. De én egy lengyelnek küldtem róla a fényképet és arra voltam kíváncsi, biztos vagy-e a válaszban, mert nem akartam félrevezetni az ismerősömet. Segítettél, köszönöm is nagyon, elküldöm a válaszod neki, de mégis, valahogy mégsem volt az utolsó hozzászólásod valami barátságos. De mégegyszer mondom: köszönöm hogy szántál rám időt. Minden nap küldenem kell a lengyel ismerősömnek képet azokról a kajákról, amiket készítek, ha pedig náluk (nálatok) is fellelhető egy-egy itteni kaja (legfeljebb kicsit átalakítva), mindjárt van egy újabb beszédtémánk. :)
2013. febr. 26. 13:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!