Tudnátok segíteni? A határidő:márc 6.
Most vesszük az egri csillagokat és nem tudom a válaszokat pedig elolvastam a könyvet. ezek a kérdések:
1.Kire illik a leírás? Határozd meg, mi a szerepe ebben a részben!
"A szederfa hűvösén csakugyan ott ült egy barna parasztember.Alatta gyékény, előtte zöld mázos kancsó."
"Kerek arcú, fiatal óriás volt,[...]Szakadozott bőrmelles volt rajta, s abból meztelen nyúltak ki karjai.Micsoda karok!"
"Csak egy volt köztük feketében, egy hosszúkás arcú, vékony kezű nő.Annak arca halavány volt, és szomorú."
"[...]szelíd,kis, szőrös képű ember.[...]Valami különös volt az éneklése.Inkább elbeszélés volt az éneke,mint dalolás."
"Hogy megnőtt, hogy megszépült!Csak a szeme,az a nyílt, ártatlan, szép macskaszeme a régi.Más talán nem látta volna szépnek a leányt.Hiszen abban a korban volt,amelyben csak a kezek meg a lábak fejlődnek,s az arc valami éretlen[...]."
2.A regény alapján jellemezd Gábor paot a következő szempontok szerint! Gyűjts minél több példát!
a,Az író megnevezi a tulajdonsgot:
b,Beszélteti hősét:
c,Cselekedteti hősét:
d,Környezetével jellemez:
e,Más szereplő beszél róla:
3.Gárdonyi Géza hogy jeleníti meg a szultánt művében?
4.a, Augusztus 29. a törökök szerencsenapja. A regényben töbször utalnak egy évre, amely Magyarország romlásának kezdetét jelentette.Melyik ez az év?
b,Miért jelentős dátum ez Gergő életében?
órára ne menjek be helyetted? :D
1. Tulipán, a török.
a janicsár, akinek a segítségével megszökött Gergely a török táborból.
Az özvegy királyné
Tinódi Lantos Sebestyén
Vicuska
hogy mi volt a szerepe a részekben, találd ki te.
2. keress példákat a könyvben
3. olvasd el azt a részt, amikor török bálint megy a buda alatt trónoló szultánhoz és elfogják
4. 1541. buda elfoglalása, török bálint elfogása, és török bálint elfogása miatt jelentős gergőnek.
de szintén aug.29-én volt a moháncsi vész is, de ehhez gergőnek nincs sok köze.
De bejöhetsz!! :D :D
tudsz még valamibe segíteni? lécci fontos lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!