Létezik olyan, hogy magántemető? Ha igen, akkor hol?
1999. évi XLIII. törvény
a temetőkről és a temetkezésről
4. § (1) A temető tulajdonosa az állam, a települési önkormányzat, az egyház, a helyi és országos nemzetiségi önkormányzat, gazdálkodó szervezet [Ptk. 685. § c) pontja] és közhasznú szervezet lehet.
(2) Azon a településen, ahol nincs önkormányzati tulajdonú temető, gazdálkodó szervezet vagy közhasznú szervezet a temetőtulajdonban tulajdoni hányadot akkor szerezhet, ha az önkormányzat legalább 51%-os tulajdoni hányadban tulajdonosa lesz a temetőnek. Az önkormányzat tulajdoni hányada a működés során sem csökkenthető 51% alá.
7.
Igen elolvastam amit belinkeltél, amiben le van írva hogy ki lehet a temető tulajdonosa, én itt magánszemélyt nem látok feltüntetve.
És tudomásom szerint nincs is jelenleg Magyarországon magán tulajdonban temető. De ha mégis, akkor elnézést, és érdekelne, hogy hol? Köszönöm
" gazdálkodó szervezet [Ptk. 685. § c) pontja] és közhasznú szervezet " - ez jelenti a magánt, tehát lehet egyházi, állami, önkormányzati és magán
a magánt itt nem magán személynek kell érteni (olyan csak kisállat temető lehet), hanem pl egy vállalkozás
nem tudok példát mondani, hogy a valóságban működik-e, mert - a temetői törvényt is merve - nehezen tudom elképzelni azt a vállalkozást aki nyereségesen tudja működtetni és ezzel együtt vállalni tudja a sírhelyek, kripták hosszútávú követelményeit is ... ha van, azt úgy tudom elképzelni, hogy támogatási szerződése van önkormányzattal, egyházzal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!