Mi a vdelemenyetek a Nimrod nevrol?
Figyelt kérdés
2009. szept. 9. 11:43
1/8 anonim válasza:
A Nimród férfinév. Eredete bizonytalan, feltételezések szerint asszír eredetű és a jelentése: vadász. Egyik ismerősömnek ez a kisfia neve. Szép név, bár elég ritka. De a mai világban ez nem baj. Erős, határozott emberre utal akinek ez a neve szerintem.
5/8 anonim válasza:
Nekem nem tetszik. Nem tudom, hogy neked a neved vagy a kisfiad szeretnéd adni vagy csak úgy kérdezted, de ha adni szeretnéd akkor szerintem ne :S Nem hiszem, hogy értékelné. Kevés embernek tetszenek az ilyen furcsa nevek. A Nimród névről mindig valami hülyeségre asszociálok. :D
6/8 anonim válasza:
Szerintem nagyon különlegesen hangzik, egyáltalán nem tucatnév. Kicsit talán túl komoly, egy kisgyereknek nem tudnám elképzelni, hogy így hívják.
7/8 anonim válasza:
Nimród király van a történelemben is!!! Bár tudom ezt a komcsi korszakban nem tanították. (Azt nem tudom most tanítják-e, mert rég nem járok suliba) Szép név! Legyen rá büszke, aki viselheti!!!!
Nimród mezopotámiai király a Bibliában, illetve legendákban. A Biblia szerint „hatalmas vadász volt ő az Úr előtt”; Kús fia, aki Kám fia, aki Noé fia.
A MAGYAR történelemben Nimród király unokája Attila király!!! Vagyis ősi magyar név...
8/8 A kérdező kommentje:
igy hivnak engem...:D tom , h hulye kerdes volt, de koszi a valaszokat:)15F
2009. szept. 9. 19:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!