Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Slavia 631-re vettem egy...

Slavia 631-re vettem egy Tasco 4x20-as céltávcsövet. Hogyan tudnám beállítani? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
feteszem normális rendesen látok benne, de lövésnél egyszerüen nem tudom bekalibrálni. Oldalirányba nagyjából még meg is van a célpont, de füddőlegesen az istenért sem tudom eltalálni. Kérlek segítsetek. Előre is köszönöm a válaszokat.

#Slavia 631 #Tasco 4x20 #céltávcsövet
2013. febr. 17. 12:52
 1/5 anonim válasza:

Nekem is ugyanilyenem van kivéve a távcsőt márkát.

A cél amire lőni fogsz az pl lehet egy kis céltábla. A lényeg az h a céltáblát (lapot, v bármi amire lősz) amögé tegyél egy nagy osb lapot vagy kartonpapírt.

Ezt azért kell, hogy ha lősz látod, hogy hova hord a puska és úgy aszerint állíthatod majd.

A fegyvert pedig úgy kell rögzíteni, hogy fel is tud húzni anélkül, hogy elmozdulna és naggyából célozd be a céltáblát. Minden lövésnél látni fogod az eltérést h hova hord el.

Ezt egy satuba megtudod oldani. (de persze vigyázz a tusra)

Vagy van erre ilyen külön állvány ha esetleg van olyanod.

Vagy talán ha van vmi amihez oda tudod rögzíteni az asztalosoknak van ilyen gyorsfogó azzal is megoldható.

2013. márc. 30. 22:09
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. :D

Ez eddig rendben is van teljesen stabilan áll csak a föggőleges irányt nemtudom állítani, mert folyamatosan feléhord. Ezzel mit csináljak?

2013. ápr. 11. 17:16
 3/5 anonim válasza:

Tehát első sorban, olyan helyen kell csinálni, ahol nem fúj a szél. Vagy szélcsendben az udvaron. Hogy pontos legyen mindenféle képen.

Ha, sikerült a vízszintes hordást beállítani akkor, a függőlegest sem nehéz. Ugyanúgy kell.

Papírtábla mögé és nézed, hogy hova visz. A hoz viszonyítva állítod. Nekem is ilyen távcső van rajta. Csak az enyém Norconia. Ha, sehogy sem tudod beállítani akkor, nem a távcsővel van gond . Hanem a puska nem pontos.

2013. ápr. 24. 19:30
 4/5 anonim válasza:
hali, nemtudom sikerült e megoldani, vagy olvasod e még, de nekem is pont ez a bajom, oldalirányt úgy ahogy jó, de függőlegesen nemtudom, kivettem a felső irányítócsavart, de még mindig nagyon "felfelé néz" szerintem rossz szögben van a puska eleje és vége eredetileg, a távcső első "állványát" kéne megbuherálni alacsonyabbra, és akkor elvileg jólenne, ha olvasod jelezd :D
2014. ápr. 6. 15:42
 5/5 papsszi válasza:
A Slavia logatja az orrát. Egyenesebe lehet hozni ha a csőfart egy jó esztergályos beállítja. De sztem nem éri meg.
2019. febr. 13. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!