Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Askon le tudja nyomozni...

Askon le tudja nyomozni tényleg Ip cím alapján hogy ki vagyok egy 13-14 éves lány?

Figyelt kérdés
2013. febr. 16. 20:31
 1/5 A kérdező kommentje:
jah és van fiók de név nélkül kérdeztem..
2013. febr. 16. 20:31
 2/5 anonim válasza:
Drágaságom, akárhova írsz neten, ki lehet nyomozni az IP címet (fogalmam sincs, hogyan), és megtudják, hogy az a gép hol van, és kinek a tulajdonában. Akár ezt a kérdésedet is.
2013. febr. 16. 20:35
 3/5 2xSü ***** válasza:

Sikerült értelmetlenül feltenned a kérdést. Ki tudja lenyomozni? Maga a rendszer? És mi ez az ask? Mert ilyen néven vagy egy tucat szolgáltatás létezik az interneten.

De összességében egy IP alapján néhány adat megtudható. A tartózkodási helyed hellyel-közzel igen, országra, esetleg városra pontosan. De a korod nem. Viszont ha valaki tudja az IP-det, akkor esetleg tud keresni olyan nyilvános oldalakat, ahol az IP-d megjelenik. Pl. anno egy embert így találtam meg. IP alapján sikerült megtalálnom az email címét. Onnan már gyerekjáték volt a többi adatát megtalálni, bár eleve tudtam róla pár dolgot, így könnyebb volt megállapítani, hogy amit találtam az releváns-e.

Mindamellett ha pl. regisztrálsz egy hagyományos honlapon, a honlapnak van mondjuk Facebookon is oldala, sőt alkalmazása, az alkalmazást feljogosítod, hogy hozzáférjen adatokhoz, akkor tulajdonképpen az alkalmazáson keresztül mindent tudhat rólad az oldal, amit Facebookon megadtál magadról. Szóval számos módja van az információszerzésnek.

#2: IP alapján a tulajdonos pontos adatának kiderítéséhez az kellene, hogy az internetszolgáltatód kiadja ezeket az információkat. Törvényesen ezt hatósági végzés esetén teheti meg és ezen a téren erősen betartják a törvényeket. Tehát ha bűncselekményt követsz el, akkor számolnod kell ezzel a következménnyel, hogy megállapítható a kiléted, de ha nem követtél el bűncselekményt, akkor senki nem fogja megtudni, hogy ki vagy.

2013. febr. 16. 20:48
 4/5 A kérdező kommentje:
ask.fm
2013. febr. 16. 20:48
 5/5 anonim ***** válasza:
A települést és az internetszolgáltatódat viszonylag könnyen ki lehet deríteni, de a nevedet, illetve annak a nevét, akié a netelőfizetés, már jóval nehezebben lehet megtudni, ha névtelenül kérdeztl askon, azt vlszeg nem fogja senki 'lenyomozni'.
2013. febr. 17. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!