Milyen igazolásokat kell csatolni a méltányossági árvaellátáshoz?
Tudni nem tudom de biztosan megtalálod.
Ja! Azt nézd hogy ki jogosult rá és azt kell majd igazolnod amik szerint jogosult lehetsz.
"Az elhunyt nyugdíjas, illetve nyugdíjban nem részesülő, de nyugdíjjogosultságot szerzett elhunyt személy gyermekének, örökbe fogadott gyermekének, meghatározott feltételek esetén nevelt gyermekének, testvérének, unokájának járó ellátás."
Tehát ezeket kell igazolnod papírokkal.
Szerintem menj be abba a hivatalba ahol intézik és kérdezd meg milyen papírok kellenek. Az is lehet hogy adnak nyomtatványokat (vagy megveheted) amit/amiket ki kell töltened.
Ott van az pedig a 4es válasz első sora. Szóval nyilván az anyagi helyzet igazolása az egyik amit biztosan kell majd igazolnod. Így ami ehhez tartozik azt vidd másolatként beadni. Mik lehetnek ezek egy kérvénynél? Pl:
- A te bármilyen egyszeri, időnkénti vagy rendszeres juttatásod tanulóként, ha van ilyen. Ha van de kevés akkor is vidd annak papírjait mint pl a jogosultságot igazoló papírját + a küldött összegek postai átvett utalványait, amit átadáskor ad a postás.
- Utolsó három havi rezsi számlákat másolatként. Víz, gáz, villany, közös költség, csatornadíj, ... mindent.
- Egyéb tavalyi vagy idei bármilyen juttatást ha kaptál akár egyszerit is azt is vidd másolatként.
- Akivel élsz egy háztartásban élsz annak jövedelméről vagy nyugdíjáról igazolást + utolsó három havi pénzutalványának másolatát.
Tehát röviden a te és a veled egy háztartásban élők összes bevételi és kiadási utalványit és csekkjeit. Bevétel+kiadás. Ennyi.
A végleges az úgy is az lesz amit kérnek a hivatalban tehát mivel én ezt nem tudom konkrétan ezért csak az általánosat tudtam mondani. Ha nem akarod fölöslegesen másolgatni mert sok is lehet a papírja, akkor gyűjtsd ezeket össze és menj be vele ahova kell és ott megmondják ezekből mi kell nekik és lehet még le is másolják helyben.
Így érthető a dolog? Nem bonyolult, kiadások bevételek. A kaja számlákat azt nem kell mert az nem hivatalos dolog hanem magán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!