Nem lehetek egyéni vállalkozó, de a leendő munkakörömhöz kellene (értékesítő). Ha van egyéni vállalkozó a családban (szülő), akkor ez megoldható valahogy?
Figyelt kérdés
2013. febr. 13. 10:01
1/5 Antimod válasza:
Miért nem lehetsz?
Ha a te munkakörödhöz kell, akkor neked kell regisztrált vállalkozónak lenned, nem a szülőnek/házastársnak/testvérnek stb.
2/5 A kérdező kommentje:
Kisebb tartozás, amit részletekben fizetek ugyan, de amíg "le nem fogy", a NAV nem engedi... Tegnap azt az információt kaptam, hogy lehet (akár) családtag egyéni vállalkozó, aki engem pár órában bejelent.
2013. febr. 14. 05:50
3/5 Antimod válasza:
Nos én nem vagyok adószakértő, de ha téged valaki bejelent, attól te még alkalmazott vagy, nem vállalkozó... de javítson ki valaki gyorsan, ha tévedek.
4/5 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy egyéni vállalkozónak lehet családi segítőtársa, max talán hogy édesapád vagy anyukád kiváltja az igazolványt és felvesz téged mint segítőtársat és így valamilyen szinten tudod csinálni.
5/5 A kérdező kommentje:
Nem azt írtam, hogy egyéni vállalkozó lennék, hanem csupán kérdeztem, hogy mily módon oldható meg..igen, alkalmazott leszek anyukám mellett. Így már megy a számlázás, stb.. Köszi a kommenteket :)
2013. febr. 19. 06:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!