Menyire igaz az, hogy egy nem részeg de ittas ember mondja meg az igazat?
így semennyire.
az alkohol a gátlásokat oldja. Ha igazat mondana, de valamilyért nem mer, akkor részegen "felbátorodhat", de ez a hazugságra is igaz.
A kettő között nagyon nincs összefüggés. Az alkohol oldja a gátlásokat, mint ahogy ezt felettem már megjegyezték, de nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Az ittas embereknek is van sok fajtájuk: van, aki hirtelen felbátorodik, és azt is elmondja, amit eddig titkolt (a mondás valószínűleg erre a csoportra vonatkozik), egy másik csoport összefüggéstelen baromságokat mond, aminek a fele sem igaz, egy másik csoportnak hirtelen meglódul a fantáziája, és kitalál dolgokat, amit rosszabb esetben bizonygat is. (Az én apám pl. részegen folyamatosan azzal jött, hogy anyám megcsalta őt, és az öcsém nem is az ő gyereke, holott megszólalásig hasonlítanak egymásra. Józan állapotában pedig nagyon büszke volt a kicsi fiára, aki mindenben az apjára ütött...)
Tehát az ittas állapot és az igazmondás között csak annyira van párhuzam, mint a józanság és az igazmondás között.
Én pl. ittasan ki szokom használni ezt a "részeg ember mindig igazat mond" mondást és hazudozok össze-vissza ők meg elhiszik.....
Sztem az igaz hogy ha valaki részeg akkor az érzelmei felnagyobbodnak, pl a egy szimpla jóbarát bár ellenkező nemű társának mondja azt h szerelmes belé, holott csak baráti szeretetet táplál iránta.
*.*
szal van hogy a részeg ember igazat is mond *.*
ezazzzz!!!!!!!!
Azért örülök ennek ennyire,mert van egy pasi,akivel nem tudom mióta nagyon jóba vagyunk és folyton ölelget meg ott van a közelembe(szoros barátság):P És egyszer felöntött a garatra,de nem volt seggrészeg,szal nem dölöngélt meg nem álltak keresztbe a szemei:D:D és elhivott beszélni...és olyanokat mondott hogy az állam a föld alatt volt már...hogy szerelmes belém és meg is csókolt...nem keritettem nagyot ennek a dolognak,mert hát arra gondoltam,hogy részeg és gátlástalan na meg felhevült érzelmei vannak...de...ez most elgondolkoztatott...
*.*.*.*.*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!