Szeretnék venni egy Svájci bicskát, amit mindenhova szeretnék magammal hordani. Senkit sem akarok vele fenyegetni, csak jó tudni ha az ember szinte mindent meg tud oldani ezzel a kis eszközzel. ( MacGyver életérzés:D) a rend éber őrei beleköthetnek?
Szerintem egy svájci-bicskát nyugodtan hordhatsz magadnál. Nem minősül fegyvernek. A pengehossz bullshit. Van persze törvényi szabályzás, de azért van meghatározva a 10 cm, hogy ha valakit mellbe szúrnak, nem éri el a szívét. Az már persze más kérdés, hogy a tüdőt is ki lehet lyukasztani egy bicskával is, sőt, a vesét is meg lehet rongálni, ami hosszabb távon szintén nem egészséges, és persze torkot is el lehet vele vágni.
Tehát ha úgy vesszük, bicskával is lehet embert ölni, de jellemzően nem azért tartják maguknál az emberek. Hanem azért, hogy ágát vágjon, sört meg konzervet nyisson, csavarozzon, stb.
Jó választás a Victorinox! Nekem ez van:
rendőr is igazoltatott már, ki is pakolta a zsebem, éás semmit nem szólt érte.
és ami nem mindegy, mindég nálam van, és nagyon hasznos jószág! :)
én nagyon szerettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!