Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen varrógépet vegyek?...

Milyen varrógépet vegyek? Szeretnék magamnak ruhákat varrni, de fogalmam sincs, hogy mit kell tudnia egy varrógépnek, hogy minnél több dolgot tudjak vele varrni!?

Figyelt kérdés
2009. szept. 4. 07:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Kérdés,hogy tudsz-e már varrni vagy azt is megkell tanulnod?Varrtál-e már varrógépen,mert az sem olyan egyszerű.

Ha most atnulsz varrani,ajánlom,hogy próbáld megszerezni Cser Imréné:Szabás-varrás c. könyvét.Antiqváriumokban biztosan kapható.Abban minden szabás-varrással kapcsolatos tudnivaló részletesen le van írva.Meglehet belőle tanulni ruhákat varrni.

Varrógépet pedig a legegyszerűbbet kell venni,lehetőleg szaküzletben.Elég,ha a síma varrás,cikk-cakk öltés,gomblyukvarrás van rajta.Ma már a legegyszerűbb gépeknek is van ilyen programja.A többi program felesleges,még annak is,aki sokat varr.

Viszont ha veszel egy varrógépet,kellene egy ismerős,aki bevezet az alapokba.A használati utasítás ugyanis nem elég.Pl.Ha nem jól indítod a gépet,akkor "lekapja" a szálat,és ha erőlteted,tönkre megy a géped.Ehhez kell valaki,aki megmutatja,hogyan tudod helyrehozni stb.Azt is megkell tanulnod,hogy miként lehet időnként kitisztítani,

Szóval nem úgy működik a dolog,hogy veszek agy gépet és varrok.Azért természetesen megpróbálhatod.Sok sikert!.

2009. szept. 4. 07:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Neumann vagy "Lucsnik" márkájút nézz neten. Műszereszek szoktak használtan árulni.így 2legyet ütsz egy csapásra.ezeken van olyan általában,amit az előttem szóló írt.viszont masszívabb anyagokat,mint pl farmer,nem annyira fog vinni. Ahoz ipari összevarrógép kell,másnéven interlock,viszont az meg a gomblyukas stb dolgot nem tudja.a legjobb tényleg ha beszélsz egy műszeresszel és elmondod mit akarsz,ő meg tudni fogja arra melyik gép alkalmas
2009. szept. 4. 08:14
 3/5 anonim válasza:
Nekem Brothers van, bár én csak kisebb javításokat csinálok vele, de nagyon bevált.
2009. szept. 4. 08:51
 4/5 anonim ***** válasza:

A fő kérdés az, hogy mennyit szánsz rá. Én nagyon régen varrogattam, de mindig is éreztem hozzá kedvet. Most karácsonyra kaptam egy elég jófajta Singer-t, ami nekem csúcsgép. Most 120 körül van.

Mindent tud, amire szükségem van, sok öltésfajta van benne, tűbefűző, szálvágó, amiket persze lehet nélkülözni, de az ilyen kényelmi dolgok nagyon megkönnyítik a varrást. Apukám megtanított az alapokra, és azóta nagyon sokat varrtam már vele, szuperül működik.

2009. szept. 4. 09:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors és hasznos válaszokat mindenkinek ! Még nem tudok varrni csak szeretnék ,de a válaszokbol itélve nem is olyan egyszerü mint ahogy ezt én elgondoltam !
2009. szept. 5. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!