Síremlék fedlapot mennyiért veszik le a temetéskor?
Figyelt kérdés
2013. jan. 22. 12:52
1/10 anonim válasza:
Szerintem ez igen változó, de nagypapám régen meghalt már, mikor nagymamám elhalálozott, ingyen levették neki, mert kérte anyukám a kö felpolirozását, és mamám, nevét+ dátumokat bele vésni. ìgy ingyen megcsinálták a le és felépítést, ez között fél év telet el.
2/10 anonim válasza:
nem hiszem, hogy erre külön díja lenne bármelyik temetkezési vállalkozónak (tehát ahhoz levétel, és visszarakás, hogy a sírba leeresszenek valakit)
3/10 A kérdező kommentje:
Nekünk azt mondták (apa tesója), hogy 40 ezret kért el érte a temetkezési vállalkozó, hogy leveszi... Olyan hihetetlennek tűnt. És még nem is Pesten vagy valami nagy városban, hanem falun.
2013. jan. 22. 14:17
5/10 anonim válasza:
mármint nem neked szól, hanem annak aki ezt mondta nektek
6/10 A kérdező kommentje:
Én is amondó vagyok, hogy minket nagyon átb.sztak. Ebből is pénzt akarnak csinálni.
2013. jan. 22. 14:41
7/10 anonim válasza:
Nekünk urnás temetés volt, ahhoz kellett csak levenni a sírról a fedlapot és a temetés végén visszatenni, ezért 5000 forintot kértek,annak a két embernek, aki a temetést végezte. Tehát ez nem volt rajta a számlán, ezt annak a két embernek fizettük.Szerintem ez tök reális ár volt érte.
Ja és Pest megyében, decemberben volt.
8/10 anonim válasza:
Ilyen dolgokat szakemberrel kell megcsináltatni, godolom nem mindegy hogy hogyan veszik le a fedlapot hogy ne sérüljön meg hát az ugye az vissza is kell regsztani , fugázni valammivel..... a temetkezési válalkozó meg majd úgyis a sima tescos ragasztóval, rakja vissza fedlapot, és majd elkér érte 50.000 Ft, egy kb 15 perces munkáért. Szóval szerintem ügyben nem a temetkezési válalkozót kell meg kérdezni hanem a sírkövest akivel a sírkőt csinálatátok.
9/10 anonim válasza:
Én 8 évvel ezelőtt a síremlék teljes szétbontásáért, olyan módon történő lerakásáért, hogy a visszarakásig normálisan le lehessen fóliázni, 16.000 Ft-ot fizettem. A sír megülepedése után ugyanennyiért rakták vissza.
10/10 anonim válasza:
A temetkezési vállalkozó szakszerűtlen munkavégzéséből és a gyenge minőségű ragasztó használatából adódó, hibák garaciavesztést okoznak. (pl nem megfelelő ékelés után elrepedő, megvetmedő fedlap és még vagy 100 ilyen hibát sorolhatnék) Tisztelettel egy sírköves. U.i. 10-15.000 ft ami mellesleg nem gondolom, hogy 2 ember órabérének túl sok lenne, bár most nem akarom kifejteni mennyibe van egy ember órabére járulékokkal és egyéb költségekkel együtt 50.000 ft lehúzás ez tény. Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!