Biciklire szeretnék LED lámpát csinálni, tudnátok tanácsot adni?
Én is gondolkoztam hasonlóban, de idő hiányában nem jutottam el a megvalósításig.
Vaterán keress rá a "power led" kifejezésre. Egész jó árakon ki lehet fogni 3, 5, 10W-os power LEDeket. Nem tudom, hogy a 8000k a skálán melyik tartományba esik. Tippelni tudok, hogy tapasztalataid alapján melegfehér fényűt szeretnél. Én is ilyet használnék.
Áramforrásként pedig három darab 1,5V-os elemben érdemes gondolkodni. Gondolva a power LED-ek fogyasztására, nagy valószínűséggel pár órán belül ki is szipolyoznák a ceruzaelemeket (AA/LR6). Szerintem érdemesebb LR14-es vagyis Baby elemekben gondolkodni, ha egyfolytában három óránál többet működne a lámpa mondjuk egy túra alkalmával.
Ha munkábajárás jelleggel, rövidebb távon használnád, akkor megoldásként szóba jöhet a 1,2V-os AA/LR6 akksi.
Az enyém ilyen házi készítésű lámpa és a kormány markolatot fogva billenthető.
Videóra vettem fel. Közben egy fal mellett hagyományos fényű lámpával mentek el bringások egymás után. Látszik a fényük. Utána bekapcsoltam a saját lámpámat is és ment tovább a felvétel. Ilyen a fénye:
http://www.youtube.com/watch?v=mGLKpscbXD4&list=UUssTTBV2sns..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!