Utánvétes szállításnál ki fizet, aki feladja, vagy akinek küldöm?
Akinek küldöd, ő fizet, mikor átveszi a csomagot.
Viszont a feladási díjat ha ő fizeti, akkor drágább lesz a postaköltség.
Ha te előre kifizeted a pk-et a postán, akkor valamivel olcsóbb, de akkor az utánvét összegéhez számold hozzá a pk-et.
Előző vagyok. Már több, mint 5 éve fent vagyok vaterán, adok veszek. Utánvéttel is lehet küldeni, de szinte senki nem küld azzal. Nem bántásból írom, csak segítő szándékkal. De függ attól is, hogy mit szeretnél eladni, pl. nagyobb értékű termékeknél komolyabbak a vevők, míg egy farmernál gyakran előfordul, hogy leütik, majd még annyira sem méltatnak, hogy jelentkezzenek a termékért. Nem régóta regisztrálás nélkül is lehet vásárolni, így elszaporodtak a komolytalan vevők. Múlt hónapban pl. bár kevés dolgot árultam összesen 2 vevőm volt, egyik sem jelentkezett, hiába írtam rájuk többször. És ha írnak, akkor pedig gyakran ígérgetnek, hogy pl. 2 hét múlva fizet, ami amúgy is sok idő, megvárom és mégse fizet. Csak azért írom, hogy készülj fel. De a visszajelzések alapján, ha egy vevőnek csupa pozitív van akkor nagyon valószínű, hogy átveszi a terméket, de ha már van neki pár negatív, akkor kezdhetsz gyanakodni. Előreutalással ráadásul jóval olcsóbb a postaköltség, kb harmada, mindenki az olcsóságra megy, nem akarnak majd utánvétet fizetni. Ha előreutalással fizetnek, nem lesz károd abból ha nem jelentkezik, legfeljebb a termék kiemelés díja.
Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!