A pénzösszegek szlenges elnevezéseinél melyik micsoda? Mennyi a rugó, a guriga, a lepedő, a rongy, stb?
Figyelt kérdés
2009. aug. 29. 08:52
1/21 anonim válasza:
kiló - 100
rugó - 1000
lepedő - 10000
ezekről tudok.
2/21 anonim válasza:
Hát a rugó az az ezres. A guriga az a millió, a lepedő ha igaz az 100 ezer,a rongy meg szintén az ezres. De ezek lehetnek eltérőek is egymás közt,ki hogy használja.
4/21 anonim válasza:
kötve hiszem hogy a kiló = 100 mivel latinul kilo = 1000 -.-
5/21 anonim válasza:
10:34-es, valóban logikátlan a kilo-t a 100-asokra használni, de régebben a baráti társaságomban mindig a 100-asra használták, sőt az összes ilyen társaságban ahol voltam, kivétel nélkül a kilo az a 100-as volt.
7/21 anonim válasza:
10:34 Ha latinul nézed a dolgokat akkor ne menj közértbe 1 kiló cukrot és 2 kiló lisztet vanni teherautó nélkül.
8/21 anonim válasza:
10:34es vagyok...
kösz a 0%osra értékelt választ, nemtudom miért kell lepontozni.
amúgy meg 1000gramm=1kilogramm
utolsó, a kiló cukor, meg a kiló kenyér bizony súlymérték. de ha te 100 kenyeret meg 100 cukrot veszel, oda is kell 1 kis autó. értelem sugárzik. :)
9/21 anonim válasza:
a kiló az tuti hogy 100,mert mikor mondják például, mentem a kocsival kiló60-an. Az nyilván való 160.
10/21 anonim válasza:
Lehet hogy a kiló nálatok 100, de én haveroktól mindig úgy hallottam hogy az ezer.
Én úgy tudtam hogy a lepedő 100ezer forint és lám mit látok: [link]
Annyi biztos hogy a rongy és a rugó 1000ft a guriga 1milla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!