Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit jelent manapság a múzsa?

Mit jelent manapság a múzsa?

Figyelt kérdés
Tudom hogy a görög mitológiában milyen szerepet játszottak, és akkortájt mit jelentett, szóval ne másoljátok be légyszi fél wikipediat( köszi!), hanem arra nem jöttem még rá hogy manapság kire szokták mondani hogy valakinek a múzsája? Szerelme? vagy legjobb barátra? Kösziii előre is

2013. jan. 12. 12:17
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Amolyan ihletadó. Igazából ha azt mondod, homlokon csókolta a múzsa, akkor valamiről beszélsz. Egy külső tényezőről. Költőknél is van így ha pl olyan verset írnak ami nem a szerelméhez köthető. Viszont ha a szerelmükről írnak akkor a szerelemből, a társukból merítenek erőt. Ő ihleti őket, őt nevezik múzsának. Valójában ahogy írtam is, inkább egy szabadabb megfogalmazás illene a múzsára. Ihletet adó. Legyen tárgy, vallás, szerelem halál akármi.
2013. jan. 12. 12:25
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam verseket írni, de engem csak a szerelem inspirál, vagy legalábbis az erős tetszés. Volt egy fiú, akihez 2 év alatt kb. 40 verset írtam. Mikor kiszerettem belőle, írtam egy búcsúverset, és aztán nem jutott eszembe egy sor sem, semmi ihlet. Majd megtetszett valaki, és egyből jött egy új vers. Nos, ők a múzsák, akik inspirálnak, akiktől beindul az alkotás.
2013. jan. 12. 12:30
 3/3 A kérdező kommentje:
úúúú értem!!!:) Köszönöm szépen!!
2013. jan. 12. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!