Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Angol nyelvben mi számít...

Angol nyelvben mi számít affektálásnak?

Figyelt kérdés
Pl. magyarban szeretlek helyett szejetjek. De az angol nyelvben? Láttam egy lányt facebookon, "is" helyett "isz"-t írt. Affektált? Légyszi írjatok példákat is, meg hogy milyen betűket cserélnek ki! [mint a magyar r-j] Köszi!
2009. aug. 27. 12:25
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez főleg az amerikaiakra jellemző, ott is inkább a fiatalokra. Netes bemutatkozásokban nem gyakran használnak ilyeneket, de ilyen gyors hozzászólásoknál a rövidítés érdekében gyakran írnak ilyeneket:

U2 (you too)

4u (for you)

sum (some)

luv(love)

What up?( simán kihagyják a létigét, ez amúgy szóban is jellemző, főleg a fiatal korosztályra.)

How R U? ( How are you?)

C U later ( see you later)

Ezek a leggyakoribbak amiket láttam. Szóval így a betűkkel szórakoznak, hogyha egy betűnek azonos a kiejtése egy szóval akkor sokan inkább csak leírnak egy betűt.

Nem tudom mennyire számít ez affektálásnak náluk, nyilván ez attól függ milyen a társaság, meg kinek írják. Egymás közt - gondolok itt fiatal kis suhancokra - biztos nem affektálás.

De azért neked nyelvvizsgán nem kéne ilyeneket leírnod :) :D

Meg nyelvvizsgán szerintem az számítana affektálásnak ha mondjuk a Secondary Grammar School helyett High School-ozol...

2009. aug. 27. 15:20
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi h ilyen sokat írtál:)
2009. szept. 5. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!