Angol nyelvben mi számít affektálásnak?
Hát ez főleg az amerikaiakra jellemző, ott is inkább a fiatalokra. Netes bemutatkozásokban nem gyakran használnak ilyeneket, de ilyen gyors hozzászólásoknál a rövidítés érdekében gyakran írnak ilyeneket:
U2 (you too)
4u (for you)
sum (some)
luv(love)
What up?( simán kihagyják a létigét, ez amúgy szóban is jellemző, főleg a fiatal korosztályra.)
How R U? ( How are you?)
C U later ( see you later)
Ezek a leggyakoribbak amiket láttam. Szóval így a betűkkel szórakoznak, hogyha egy betűnek azonos a kiejtése egy szóval akkor sokan inkább csak leírnak egy betűt.
Nem tudom mennyire számít ez affektálásnak náluk, nyilván ez attól függ milyen a társaság, meg kinek írják. Egymás közt - gondolok itt fiatal kis suhancokra - biztos nem affektálás.
De azért neked nyelvvizsgán nem kéne ilyeneket leírnod :) :D
Meg nyelvvizsgán szerintem az számítana affektálásnak ha mondjuk a Secondary Grammar School helyett High School-ozol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!