Tényleg bármikor felmondhat a munkáltató?
Figyelt kérdés
Munkahelyemen egyre nagyobb a hiány és így egyre többen járnak be betegen dolgozni. Mostanában én is sokat betegeskedtem ennek ellenére még mikor nem gyógyultam meg már bementem dolgozni és lázasan jöhettem haza. Tényleg táppénz alatt felmondhat a munkáltató? Semmi nem védi már a munkavállalót? Milyen jogorvoslattal lehet élni? Nem értjük a főnök miért ilyen rossz indulatú amúgy is hiány van nincs utánpótlás elegendő.2013. jan. 5. 18:24
1/4 anonim válasza:
"Tényleg bármikor felmondhat a munkáltató?"
Bizony. Orbán Viktor módosította a Munka törvénykönyvét, méghozzá így, hogy 100százalékban ki vagy szolgáltatva a főnököd hangulatának. Ha olyan kedve van, akkor kirúghat táppénz alatt, GYES alatt, bármilyen kamu indoklással.
2/4 A kérdező kommentje:
És akkor semmi nem védi a munkavállalót?
2013. jan. 5. 18:49
3/4 A kérdező kommentje:
Ja amúgy több mint 2 éves munkaviszony!
2013. jan. 5. 18:51
4/4 anonim válasza:
Eddig is, legtöbb helyen simán kirúghattak. Indok mindig akadt. Sok helyen hallom, hogy röpülnek az emberek. Már egy mosolyért is, mert bizti szórakozik, nem a munkára figyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!