Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kb. mennyibe kerülne körbejárn...

Kb. mennyibe kerülne körbejárni az országot? (lent)

Figyelt kérdés

Apuval idén nyáron körbe akarjuk járni az országot, minden nevesebb települést, várost és gyönyörű helyeket megnézni. Egy hátizsákkal mennénk csak, ami azt jelenti, hogy ugye éttermekbe ennénk és hotelekbe szállnánk meg. Busszal és vonattal utaznánk. Itt lakunk Dél Dunántúl alján, és innen mennénk mindenfelé. 1 hétig biztosan ellennénk.

Kb mennyi lenne? Kaja, vonat és buszjegyek, hotelek meg más egyéb kis dolgok, mint ajándéktárgyak, emlékek..

Előre köszi!:)

2013. jan. 2. 13:00
 1/5 anonim ***** válasza:

egy hét alatt nem járjátok körbe az országot úgy, hogy mindent lássatok amit érdemes

számolj napi 25-30 eFt-al, és nem tévedsz nagyot

2013. jan. 2. 13:09
 2/5 A kérdező kommentje:

Akkor legyen 2 hét vagy három. Biztosan nagyon meg fogja érni.

Többre számoltam.

Köszi!:)

2013. jan. 2. 13:11
 3/5 2xSü ***** válasza:

Elsőként jó lenne lefektetni, hogy mit is akartok megnézni. 1 hét alatt elég bajos körbekerülni az országot.

Pl. Budapest-Győr-Zalaegerszeg-Pécs-Szeged-Debrecen-Miskolc-Budapest útvonal azért kb. körbejárja az országot, persze nem feltétlenül érdemes is pont ezt az útvonalat bejárni, de ez kb. egy ország körbejárást jelent. Ez légvonalban is van 1000 km. Szerintem a hét felét vonaton, vagy buszon töltenétek. Nem túl kecsegtető út. De vonatozásra számíthatsz minimum átlagosan 3000 Ft/fő/napot, ha teljes árú jegyet veszel. Számoljunk 45 E Ft-ot csak a helyközi utazásra.

A szállás is attól függ, hogy mik a pontos elképzelések. De mondjuk számoljunk egy 6000 Ft/szoba/éj árral – ha ingen olcsó szállásokat találtok –, és legyen 6 éjszaka. Ez 36 E Ft.

Kaja: Mondjuk legyen mindenhol menü ebédre (1000 Ft/fő/ebéd). Egy 15E Ft-ot számíthatsz rá két főre. Persze ha nincs menü egy adott helyen, akkor ennél jóval drágább is lehet. Vacsorát ha megoldod boltból, akkor végül is nem drágább, mintha otthon ennél. Jópár ezrest azért el lehet erre is költeni.

Csak az utazás, szállás, kaja első saccra úgy 100E Ft körül van minimum szinten.

De célszerű valami vázlatos útitervet leírni, hogy mondjuk hova akartok eljutni. Ezután lehet jobban saccolni a következő oldalak felhasználásával:

Utazás:

[link]

[link]

(Érdemes az utazással töltött időt is nézegetni…)

Szállás:

[link]

Én azt mondom, hogy egy hét alatt én nem állnék neki körbekerülni az országot. Inkább egy környéket szemelnék ki, és ott keresnék látnivalókat. Tartalmasabb is, kevesebbet is kell hozzá utazni, a szállást is könnyebb intézni. Pl. idén a Balatonnál foglaltunk egy helyen szállást, és onnan néztünk meg különböző dolgokat. Előtte évben a Fertő-tavat kerültük körbe. Előtte Pécsre mentünk le és ott néztünk meg mindenfélét. Egy helyen is van annyi látnivaló, ami kitesz egy hetet, sőt még kevésnek is tűnik. Szerintem ez több élményt ad, mint naponta 3-5 órát ülni a vonaton, buszon, a szállással bajlódni napi 1 órát (szállás megkeresése, kicsekkolás, becsekkolás, pakolás, stb.)…

2013. jan. 2. 13:27
 4/5 2xSü ***** válasza:
(Még annyi, hogy amit számoltam, az tényleg nagyon nyers adat. Szóval nyugodtan veheted a gyakorlatban a dupláját, mert egy csomó olyan költséged lesz, amivel nem lehet előre számolni. Itt egy múzeum, ott iszunk egy kávét, amott drágább a szállás, emitt fel kell ülni a helyi buszra is, stb…)
2013. jan. 2. 13:35
 5/5 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy igazad van.. Inkább minden évben egy adott várost és környékét bejárni..

Köszi, szerintem meg is győztél:)

Tényleg sok gonddal-bajjal járna egy ilyen "kiruccanás"

2013. jan. 2. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!