Milyen munka lenne nekem való?
21 éves pályakezdő srác vagyok. Érettségivel rendelkezem, valamint elkezdem 2 és fél éve egy OKJ-s szakmát tanulni, csak egyéb okok miatt abba kellett hagynom. Jelenleg keresgélek, nem sok sikerrel, és ebben a munkaügyi központ sem túl jó partner.
Kereskedelmi suliban tanultam, humán tárgyakból vagyok jó, tapasztalatom nincs, ahogy jogsim és nyelvvizsgám sem. Különleges képességeim nincsenek, a logikai feladat nem az erősségem. Érdeklődési körömbe tartoznak a kisebb technikai kütyük (mobilok, fényképezőgépek), a WIKT iktatórendszert haladó szinten kezelem, ahogy az egyéb programok terén sem vagyok eltévedve. A kommunikációs készségem élőben gyatra, cserébe írásban elég jól forgatom a szavakat, cikkeket, dalszövegeket írok hobbiból, stb. Fizikumom nem igazán tesz lehetővé nehéz fizikai munkák elvégzésére.
Szerintetek mivel próbálkozzak? OKJ-s szakmát mindenképpen el szeretnék végezni jövő nyárig, de momentán más ötletem sincs. Önéletrajzokat leadtam bevásárlóközpontokba, wellness-hotelbe (protekciós), hivatalba, semmi pozitív visszajelzés nem történt.
"Milyen munka lenne nekem való?"
Bármilyen kuli munka ami összejön. Nem válogathatsz. Kezdésnek én javasolnám neked valamelyik multicégnél való elhelyezkedést-mondjuk a tesco az neked ideális terep lenne. Mondom miért: Rengeteg embert megismerhetnél, ez nem egy hátrány, lenne rendszeres jövedelmed, beleszoknál a munka világába, lenne egy kis rendszer az életedben, előbb utóbb majd csak összejönne egy jobb munka-de kezdésnek ez nagyon jó lenne neked. Aztán ez mellett vagy ez a után jöhetne mondjuk angol nyelv tanulás, B kategóriás jogosítvány megszerzése. A lényeg hogy idővel több lábon is meg tudj majd állni, legyenek lehetőségeid, mert jelenleg nem nagyon van.
Nekem nem kell magyarázkodnod. Engem azért küldtek el az előző munkahelyemről-mert kicsit megzuhantam fizikálisan( semmi vészes, csak nehezen kaptam levegőt ha túlhajtottam magam-orrsövényferdülés) . Márciusban vesznek vissza.
Nem tudok neked javasolni semmit, az előbb leírtakon kívül. Legfeljebb még azt hogy vállald el akár a legaljábbnak tűnő kétkezi munkát is. Végső esetben menj be a városházára, és ott kérj segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!