Ha otthon én a gázóra után csinálok egy leágazást (almérővel) és átviszem a szomszéd házba és úgy szolgáltatok gázt. Az törvénytelen?
Ha a sajátod a másik épület,akkor nem,de szak kell hozzá,főleg mert engedély és hitelesítés kell a mérőhöz!
Ffi/38
Ja! Ha a szomszédodhoz akarod vinni,akkor megegyezést, vagy asszem szerződést kell kötni 2 tanúval!
Ffi/38
Már alapból a meglévő mérő utánni leágazást-módosítást is engedélyeztetni kellene a szolgáltatóval! Arra ne számíts, hogy hitelesíteni fogja a privát mérődet!
Sőt, ha kekeckedni akar, az engedély nélküli átalakítás miatt is kizárhat a szolgáltatásból.
Talán nem is létezik hasonló jellegű szolgáltatás, amit "maszekban" tovább lehetne értékesíteni, ennélfogva ilyen kérdést fel sem lehetne tenni.
Villanynál sem azért léteznek almérők, hogy az árammal kereskedhess, ott is tiltott ez a téma. Vagy akár kábeltévé, víz stb. lehetne sorolni.
Más kérdés, amikor régen albérletben laktam, az általam bérelt résznek külön gázórája volt, mert a házinéni eleve két gázórát szereltetett fel, de azt a számlát nyilván át is passzolta nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!