Mobil vagy vezetékes telefont le lehet hallgatni?
Igen. De nem fogja, ne parázz.
Az egyik módja amikor központilag az AH teszi, rögzítik, vagy a rendőrség, ez ellen nem tehetsz semmit.
Van egy másik módszer amit MITM támadásnak is hívnak a számítástechnikában, és a bázisállomásnál ahol vagy ott "közbeékelődik" egy ilyen eszköz, és ráveszi a telefonodat, hogy az A5 titkosítást ne használja így "clear text"-ben sima titkosítatlanul beszélgetsz és nem közvetlenül a toronyra csatlakozol hanem erre az ál bázisállomás eszközre ami továbbítja a hívást a rendes mobilhálózatra. Ezt nem használják, mert problémás, mindig ott kéne lennie a támadónak ahol te vagy helyileg.
Ezt kiszűrheted pl. Nokia netmonitor kiírja ha felhívsz valakit hogy az A5 algoritmus/titkosítás él-e beszélgetés közben vagy sem. De tök mindegy mert a hatóság képes feltörni a titkosítást és központilag lehallgatni.
A műholdas telefon drága de itt nem tudják lehallgatni. Vagy crypto telefont használsz, szintén drága. Vagy netes beszélgetés Zimmermann féle Zfone.
Köszönöm, bár a felét nem értettem a válasznak...:)
Nem hatósági lehallgatástól félek..., kis ember vagyok én ahhoz...:)
Mondjuk úgy, hogy magán jellegű a problémám...:)
Szóval, akkor azt mondod, hogy nehéz dolga lenne annak, aki próbálkozik ilyesmivel...?
Nem feltétlen. Azt még elfelejtettem, hogy ha okostelefonod van androidos stb. akkor telepíthet rá valaki olyan "vírust" programot ami rögzíti vagy továbbítja a hívást.
Ez ellen az a megoldás hogy nem hagyod őrizetlenül a telefonod és azokban sem bízol meg, akiket a legjobban szeretsz. Valamint hard resetet csinálsz a telefonodon. Ekkor minden adatod törlődik névjegyek stb. szóval előtte ments el mindent a számítógépedre vagy online.
Itt egy jó weboldal ahol megtalálhatod sok telefon hard resetét, magyarul hogyan állítsd vissza abba az állapotba, ahogy a gyárból kikerült. Töröl minden eddig telepített programot fájlt stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!