A Dzsungáriai törpehörcsögömnek mit kellene rágni hogy koptassa a fogát?!
Szia! Bár régi a kérdés, de elképzelhető, más is jár még erre ezzel a kérdéssel.
A legolcsóbb fogkoptató a száraz kenyér.
De az tényleg száraz legyen! Kopogjon, ne legyenek benne puhább részek, mert a pofazacskójába ragad. Természetesen ne legyen penészes a kenyér... És ezt csak módjával, mert a kenyér hizlal ugyebár. :)
Adhatsz neki nyúltápot egy keveset a magkeveréke mellé.
Olvastam azt, hogy vannak ezek a kutyának való pici rágócsontok, abból is lehet neki adni. Valamint kutyatáp, de én azt inkább hanyagolnám.
Vehetsz szépiacsontot, nem nagy összeg, ezt szokták a kanáriknak adni, de a hörcsög is elvan vele.
Különböző faágak... De ennek nézz utána, mert pl a fenyőág tuti mérgező. A gyümölcsfák ágait oda lehet adni, kifejezetten almafa ágat. Fontos, ne legyen permetezve!!
A vitaminos fogkoptatót is csak módjával lehet adni, pl egy teljes héten keresztül bent hagyod, majd két hétre kiveszed. Ugyanis vesekövet kaphat, ne feledjük az ilyen dolgokat. Kukoricaszemek. Illetve, felezett dió. :) A felezett dióért megküzd, hogy kiszedje belőle a diót.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!