Közszemérem-sértésnek számít, ha egy lány nem visel felső ruházatot az utcán, vagy az autóban? Büntethető pénzbírsággal?
Nem tudom. Nyáron kánikulában egészmás meztelenkedni mint ilyenkor télen.
Én is tettem már felhaszonló kérdést. Miért nem járhatnak a nők nyáron félmeztelen ,mint a férfiak ?
Szerintem kimondottan, hogy meztelen félmeztelen nem lehet közterületen lenni, olyan szabály nincs. Mások megbotránkoztatása meg haszonló blabla van.
A BTK közszeméremsértés része hatályon kívül lett helyezve. Szeméremsértésnek az minősül, ha nemi vágy keltése vagy kielégítése a cselekmény célja.
Én nem találtam arra vonatkozó részt, hogy ha nem viselkedsz mellé kihívóan, akkor bünti járna.
Nem vagyok jogász, csak végigtúrtam a jogtárat, szóval lehet, hogy valamilyen paragrafus még elbújt...
Utolsó!
Ezekszerint lehet akár meztelenül is lenni közterületen, ha nem szexuális inditatású ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!