Szerintetek? Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Nem tudok beilleszkedni a munkahelyemen. Egyszerűen nem megy. Amikor felérünk az öltözőbe , én leülök a padra és néma csendben ülök és közben hallgatom mit mondanak mellettem a többiek. Már mindenki mindenkivel jóban van, de nekem még most se sikerült a többiekkel jóba lenni. Csupán egy fiú van, akivel jól elvagyok, de rajta kívül nincs más már. Ráadásul sokszor elpirulok indokolatlanul. Sose volt erősségem a kommunikáció, de nagyon zavaró, amikor kapcsolatokat kéne kialakítani, de nekem nem megy. :( Ráadásul a két ünnep között nekem be kell mennem. Szinte senki nem jön be , csak én maradtam. Mivel késő szóltam szerintem. Na mindegy. Mindenféleképpen kívülállónak érzem magam. Emellett félek, hogy egyszer bunkó leszek, és megutálnak már akkor, amikor még jóba sem lettem velük.2012. dec. 22. 18:13
1/1 anonim válasza:
hm.. kissé régi a kérdés, de remélem nem kések vele sokat. Szinte ugyanez a magatartás volt jellemző rám is az előző munkahelyemnél, de tegyük hozzá, hogy magamban civódtam sokáig, hogy egyáltalán itt akarok-e maradni.. mind1! A lényeg, hogy mindenképp kezdj el beszélni és kérdezgetni a kollégákat, pl.: hogy teltek az ünnepek stb. Ha nem is mondatokban, 1-2 jó szót szólj hozzájuk. Cigi- vagy ebédszünetet is kihasználhatod. Pl.: idecsüccsenhetek közétek? Még úgy sem volt alkalomunk beszélgetni, megismerni titeket/téged. Mondj valamit, bármit csak ne motyogj. Érthetően, nyitott, barátságos és MOSOLYGÓS legyél. Nehéz, de csak az első lépés az, utána könnyebb lesz. Ha te megtettél mindent a beilleszkedésért és még sem nyitnak feléd, akkor az már az ő hibájuk, te meg viselkedj továbbra is barátságosan, légy laza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!