Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy kell használni a pitagora...

Hogy kell használni a pitagoras tételt? Holnap írunk belőle dolgozatot, és nem értem

Figyelt kérdés
2012. dec. 20. 21:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Konkrétan mit nem értesz? A két befogó négyzetének összege megegyezik az átfogó négyzetével. Így ha két oldalad adott, a 3-at ki tudod számolni a tétel segítségével
2012. dec. 20. 21:24
 2/5 anonim válasza:

"a" a négyzeten, + "b" a négyzeten = "c" a négyzeten.

de ugy kell kiszámolni hogy a két befogó négyzete, = az átfogó négyzetével

vagyis a két rövidebbik oldal négyzete, = a hosszabbik oldal négyzetével.

pitagoraszi számhármasok mennek? vagy nyugodtan irj egy üzit és akk eltudom mondani mit nem értesz én 5 kaptam rá :)

2012. dec. 20. 21:26
 3/5 A kérdező kommentje:

pl. van egy feladat :

Felrajzoltunk nehany derekszogu haromszog vazlatat

milyen hosszu a harmadik oldaluk?

levan rajzolva egy haromszog a oldal : 66 cm b oldal:51 cm hogy kell kiszamolni a harmadik oldalt? meg oran irtunk a fuzetbe hogy pl.

a=3,2 cm

b=4,8 cm ez a ketto ilyen kapcsos zarojelbe tettuk es odairtuk hogy befogo .

utana

atfogo=befogo a negyzeten es ugye ahogy irtuk hogy bef2(--->negyzeten) a negyzet alatt ott egy pici egyes. az nem tudom mitjelent

tehat bef .negyzeten alatta egyes +bef. negyzeten alatta kettes = 3,2a negyzeten + 4,8 a negyzeten = 10,24+23,04=33,28 a gyok alatt = 5,769 cm

2012. dec. 20. 22:17
 4/5 anonim válasza:

figyelj.. van egy "a" és egy "b" befogójú derékszögű háromszöged... az a és b oldal négyzetének összege az a c oldal négyzetének összege...

pl:

a= 10 cm

b= 8 cm

c= gyök alatt 10 a négyzeten + 8 a négyzeten

|\

| \ c oldal= √10(négyzeten)+8(négyzeten)= √100+64 =12,806 (most nem írom ki az egészet)

a oldal | \

|___\

b oldal

2012. dec. 20. 22:52
 5/5 anonim ***** válasza:

És akkor utoljára nótázva,mert így könnyű megjegyezni!!! :

Á szor Á az Á négyzet ,kisangyalom,

Bé szer Bé az Bé négyzet ,kisangyalom,

...a kettőnek összege,a pythagoras tétele,

...kisangyalom!...

hát ennyi... :)

2012. dec. 20. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!