Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ilyent csinálhat egy könyvkiadó?

Ilyent csinálhat egy könyvkiadó?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy van egy negyvenes pasi aki ír egy regényt. Elküldi egy kiadónak aki kisvártatva felveszi vele a kapcsolatot. Minden jó, nyomtatásba fog kerülni a regénye de a kiadónak az a kikötése az íróval szemben, hogy egy a kiadó által kitatált, jóképü húszas éveiben járó, világutazó személyiségét ruházzák magára az íróra. Egyszóval eltitkolnák az igazi írót és egy teljesen kitalált másik embernek tulajdonítanák a regényt. Persze a jogdíjak meg a stb az maradna a tényleges írónál....
2012. dec. 19. 21:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha a tényleges író ebbe beleegyezik akkor csinálhat. Ezt azért teszik mert így (talán) könnyebben eltudja adni a könyvet.
2012. dec. 19. 21:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Eladás, kereskedelem és marketing szempontjából igen, ez eléggé korrekt dolog. De ha az író tényleg akarja a saját magának a nevet, akkor ne fogadjon el ilyen feltételeket. Én felkeresnék egy másik kiadót...
2012. dec. 19. 21:48
 3/4 A kérdező kommentje:
de ez nem a vásárlói megtévesztés?
2012. dec. 19. 21:50
 4/4 anonim válasza:

Nem, nem a vásárló megtévesztése, mint ahogy az álnéven/művésznéven való kiadás sem az. De ha én ilyen szituációba kerülnék, akkor nem egyeznék bele. Nem azért, mert olyan fontos a hírnév, az interjúk, stb, hanem mert ÉN voltam az aki megdolgoztam vele. Egy író beleteszi a lelke egy darabkáját az írásába. És ez a darabka nem átruházható senkire.

Szerintem

2013. jan. 5. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!