Milyen "meghatalmazást" kell írnunk, ha a párom számlájára szeretném utaltatni a bérem?
Eddig a párom számlájára utálták a bérem. Anno kaptam egy formanyomtatványt.
Most átvesz egy másik cég, viszont ők nem adtak nyomtatványt, nekem kell megfogalmaznom.
Nagyjából hogy kellene ennek kinéznie?
Elsőre én megkérdezném a munkáltatót, hogy milyen adatokat kér a meghatalmazáshoz, illetve van-e valamilyen minta hozzá.
Vagy írnék egy általános meghatalmazást, aztán majd megmondják, mi hiányzik róla.
Itt egy általános meghatalmazás:
- - - - - - - - - - -
Meghatalmazás
Amely létrejött a mai napon az alulírott felek között.
Meghatalmazó:
Név:
Születési hely és dátum:
Anyja neve:
Lakcím:
Személyazonosságot igazoló okmány azonosítója:
Meghatalmazott:
Név:
Születési hely és dátum:
Anyja neve:
Lakcím:
1. A Meghatalmazó meghatalmazza a Meghatalmazottat, hogy ezentúl a Meghatalmazott munkáltatója a Meghatalmazott rendszeres havi munkabérét a Meghatalmazó ########-########(-########) számlaszámú bankszámlájára utalja.
2. A meghatalmazás az aláírástól az írásban rögzített visszavonásig érvényes.
(Esetleg: 3. A felek tudomásul veszik, hogy bármelyik fél jogosult ezen felhatalmazást felmondani. A felmondás jogáról egyik fél sem mondhat le.
4. Ezen meghatalmazásban nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó rendelkezései az irányadóak.)
Kelt: Város, dátum
. . . . . . . .
Meghatalmazó
. . . . . . . .
Meghatalmazott
Előttünk, mint tanúk előtt:
1. tanú:
Név:
Lakcím:
Aláírás:
2. tanú
Név:
Lakcím:
Aláírás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!