Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Valaki írna nekem 1-1 mondatot...

Valaki írna nekem 1-1 mondatot ezekkel a szavakkal!? :J : tör- tőr épen-éppen meny-menny örül-őrül

Figyelt kérdés
mindegyik szópárral külön mondatot! ..
2012. dec. 17. 15:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Nagymama a konyhaban diot tor.

Ez egy szepen megfent antik tor (hosszu o vel)

A kinai vaza epen maradt a koltozes utan is.

Ma eppen december 17-et irunk.

Nincs magyar billentyuzetem, de azert remelem igy is erheto.

2012. dec. 17. 15:34
 2/4 2xSü ***** válasza:
Erős tőr, jeget tör. Éppen hogy csak megúsztam épen. Amilyen jó az anyóshoz a meny, úgy várja őt a pokol vagy a menny. A tavasznak megörül, a lányokért megőrül.
2012. dec. 17. 15:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Az ilyen nyelvtani feladatok lényege, hogy ismered-e az egymáshoz nagyon hasonlító kifejezések jelentését, és nem kevered-e őket.

A kész házit megadni neked talán nagy luxus lenne mert abból még annyit sem tanulsz mintha megmondják neked a szavak jelentését:

tör - cselekvés, valamit darabjaira választ erővel

tőr - fegyver, egy rövid pengéjű kard

épen - sértetlenül, egészben

éppen - az adott időben

meny - rokonsági fokozat, a fiúgyermeked felesége

menny - az égbolt irodalmian kifejezve (vagy egy helyszín vallásilag értelmezve)

örül - tetszését fejezi ki

őrül - elveszti az eszét

2012. dec. 17. 15:38
 4/4 anonim ***** válasza:
A kisfiú az udvaron diót tör., Hét tőr járja át a mezőt :D , Az erdőben éppen fát vágnak, A balesetet épen és egészségesen megúszta az idős néni. A menny létezik. A meny izgatottan készűlődik. A gyerekek örülnek az ajándékoknak. AZ iskolában meg őrül a tanár a sikongató gyerekektől :D tessék :p
2012. dec. 17. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!