Attól fájhat a fejem, szédülhetek, ha rossz szemüveget, vagy klencsét használok?
Régi kérdés, de még egy tipp:
cukorbetegség
Nálam egy hónap alatt 1,5 dioptriát romlott a szemem a magas cukorszinttől. Én is megijedtem. Először szemészhez mentem, aki új szemüveget javasolt (eleve szemüveges voltam). Meg is csináltattam nem kevés pénzért. Majd intim bőrproblémám lett, elmentem egy maszek rendelőbe, mert az államiba 3 hónapos volt a várólista. Nem tudatosan választottam, de hazánk egyik legnagyobb bőrgyógyász professzora volt. Egyből candida betegségre tippelt, amit a labor megerősített pára nap után. Megmérte vércukromat is, ami az egekben volt. Ekkor az állami diabetológiára kerültem, beállították a cukorszintemet gyógyszeres kezeléssel és életmódváltással, diétával. Egy évig szigorú candida diéta (én csak fűrészpor diétának hívtam), majd a kicsit könyebben viselhető cukorbeteg diéta.
És láss csodát! Elmúlt a fejfájásom, a látásom pedig néhány hét után visszaállt az eredeti szemüveg erősségre. Máig itt áll a szekrényben az erősebb vadonatúj szemüveg, kidobtam egy rakás pénzt általa.
Jelenleg, azért olvasgatok ebben a témában ismét, mert korom előrehaladtával már olvasószemüvegre is szükségem lenne, ráadásul fél dioptriával erősebb távollátó szemüveg is kellene. Egy ideje munkanélküli vagyok, így nem csináltattam még új szemüveget. Multifokálisra lenne szükségem, ami nagyon drága.
Mostanában erős fejfájásaim vannak, valószínű a rossz szemüveg miatt. (cukrom, vérnyomásom rendben van, tehát valóban a szemprobléma okozza)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!