Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek a német nyelv...

Szerintetek a német nyelv könnyebb kiejtésileg? /mint az angol

Figyelt kérdés
Tudom, ez egy másik kérdés, de Budapesten melyik nyelvek tudása a legfontosabbak, munkakeresés szempontjából ?

#angol vs német
2012. dec. 14. 16:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Kiejtésben szerintem mindkettő nagyon könnyű.

Ezek a legfontosabbak, de legtöbb helyen csak angoltudás az elvárás.

2012. dec. 14. 16:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Miért nincs sem a németben, sem az angolban magázódás ? Akkor hogy adják meg a tiszteletet ? Hogy nyilvánitsák ki ?
2012. dec. 14. 16:38
 3/7 anonim ***** válasza:

A németben VAN magázódás!!!

Kiejtésileg nem nehezek, de egy nyelv megtanulhatóságát nem az határozza meg, hogy mennyire nehéz a kiejtés.

A munkában a fontosság a munkától függ, de általában az angol.

2012. dec. 14. 18:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egyik nyelv kiejtése sem könnyű, már ha tényleg úgy akarsz beszélni, ahogy az anyanyelviek, de talán az angol kiejtés nehezebb.

Budapesten és egész Magyarországon az angol és a német a két legfontosabb idegennyelv, Nyugat-Magyarországon a német még fontosabb is, mint az angol (nyilvánvalóan Ausztria közelsége miatt).

2012. dec. 29. 02:59
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Szerintem sem túl könnyű kiejtésileg az angol. Vannak például benne sok olyan kifejezés, amely csupán egyetlen hanggal különbözik egy másiktól. Meg úgy vettem észre, hogy ugyanazt a szót mintha többféleképpen ejtenék ki. Mégis, ezek után hogy igazodjon el rajta az ember ? Például ott van az a szó hogy EASY. Nos, hol úgy hallom, hogy izi - nek ejtik, hol meg ize - nek. Persze hosszú i betűvel, de nincs olyan a billentyűzetemen, legalábbis nem találom. Szóval akkor most hogy van ??

Vagy például CITY. - Hol szidi, hol szide. Akkor most melyik ? Hol a logika ? ....Gondolom mindkettő helyes, ha valaki elmagyarázna akár rövidebben is, vagy nyelvtanilag, nagyon hálás lennék. Mondathelyzettől, vagy tájszólástól függ ? Vagy mitől ?

2012. dec. 29. 08:24
 6/7 anonim ***** válasza:

A "city"-t mikor ejtik "szide"-nak?...

Én angol tanár vagyok, németet meg egy évig tanultam, és szerintem a német egyszerűbb. Az angolban is van logika, csak egyrészt mivel az világnyelv lett, és több helyre terjedt el, emiatt többféle kiejtés alakult ki, míg a németnél ez nincs annyira így, meg a német kiejtés sokszor közelebb áll a magyar hangképzéshez.

Nekem ez a személyes benyomásom :)

Munkakeresés szempontjából: az angol több helyre kell, de abból nagyobb a verseny is. Talán némettel könnyebben helyezkedsz el, mert ahhoz is keresnek embereket, akikből kevesebb van, tehát a verseny is kisebb. Pl. Az IT Services-hez csak némettel lehet bejutni, és az jó cég.

2012. dec. 30. 10:42
 7/7 anonim válasza:

A német nehezebb kiejtésileg. Foglalkozok angol és német fonetikával, fonológiával is. Az angolnak látszólag logikátlan, faramuci a kiejtése, amit ki lehet ugyan körülményes szabályokkal következtetni, de jobb kinézni a szótárból. Ezt leszámítva az angol hangok nem nehezek, legfeljebb néha trükkösek, de pár perc alatt megtanulhatók.

A német látszólag könnyebb, mert azt hiszik, hogy könnyű megjósolni a szavak kiejtését, pedig abban is van egy csomó szivatós jelenség, szótag végi b, d, g, v zöngétlenedése, aztán van, amikor mégse, meg sok a francia és egyéb idegen szó, aminél nem lehet kitalálni a kiejtést. Ráadásul a német hangok nehezebbek, ha tényleg jó németes kiejtést akar az ember, jobban meg kell vele szenvedni, mint az angollal: elég nehezek a német raccsolós torokhangok, de a magánhangzók sem felelnek meg a magyarnak, aztán épp úgy van a németben is hehezet, mint az angolban, és még sorolhatnám, erről könyvárnyi könyveket írtak.

Összességében az angolt hoznám ki egyszerűbbnek, de az sem sokkal egyszerűbb.

2013. febr. 11. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!