Nem tudhatod. Persze mondhatjuk azt is, hogy ugye az álom és a valóság között ismerjük a különbséget. De lehet, hogy csak álmodod, hogy ismerjük a különbséget, holott nem. És honnan tudod, hogy nem a Mátrix része vagy-e? Hogy amit az érzékszerveiddel felfogsz az a valóság-e? Sehonnan. Sőt honnan tudod, hogy én nem álmodok-e, és te nem az én álmom által megkonstruált valaki vagy? Ezt sem tudhatod.
A kérdés a valóság mibenlétére vezethető vissza. Komoly filozófiai irányzat is feszegette már ezt a kérdést: [link]
Viszont a feloldás egyszerű. Fogadd el, hogy a létezésed, a tudatod, amit felfogsz a világból, az valós, mert különben semmiféle támpontod nincs a világról. „Gondolkodom, tehát vagyok”
Kapcsolj fel egy lámpát. Az agy nem képes elég gyorsan feldolgozni az árnyékokat-árnyékolást.
Nézd meg a melletted állók arcát, álmokban sokszor nincsenek arcok, mert az agynak túl bonyolult, de ha mégis tudod ki áll melletted akkor álmodsz, én ezeket a módszereket ismerem ,
de van még sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!