Hogy csináljak ilyet havat a "hótéglákhoz"? :D
Szeretek barkácsolni, most ki akartam próbálni, hogy hóból készült téglákkal milyen érzés "építkezni"... de tényleg, akár egy kis bunkert felépíteni, vagy akármi.
A lényeg:
Csináltam egy 4 oldalfalú, "bútorlap"ból készült formát, nincs teteje meg alja, csak oldalai.
Van még hozzá egy olyan fa, amivel - ha megtöltöttem a formát - beleteszem ezt a fát a formába, összepréselem a havat, és kinyomom a formából.
Na igen, eddig sikerült, de mindig szétesik a hótégla (-4°C van). Tudom, hogy 0 fok körül jól tapad, de ilyen ritkán lesz a télen. Valahogy meg lennie kéne egy megoldásnak, hogy összetapadjon a hó.
Mi lehet a megoldás?
Próbáltam azt is, hogy miközben tettem egy marék havat a formába, mindig öntöttem hozzá egy kis vizet. De ez meg azért nem vált be, mert valahová nem jutott víz, és ha minden helyre öntenék, akkor nagy valószínűséggel elázna az egész.
Ööööö...
hogyan?
Amúgy a vizet egy vedérből öntöttem és még nem jutott sok helyre. Így azon gondolkoztam még, hogy mi lenne, ha keresnék valami kis csövecskét (vízipisztolyból), és azzal locsolnám a téglának a szélét (miközben pakolom bele a formába a havat), ha túl sok víz megy a tégla szélére, beszívja a közepe. A tégla közepének amúgy is mindegy, hogy szilárd, vagy folyékony, vagy pedig "por".
Igaz... :D
kipróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!