Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Írtam egy történetet, hogy...

Írtam egy történetet, hogy tudnám kiadni?

Figyelt kérdés

Szerintem elég jó lett, és arra gondoltam, de jó lenne ezt könyv formájában látni. Mindenütt kiadókat kerestem, de egy sem írt arról, hogy esetleg kiadnák egy szabadúszó történetét. Pedig nagyon jó lenne. Szóval, a kérdésem az, hogy tudnátok e esetleg olyan kiadókat mondani, akik szívesen kiadnák, és, ha igen akkor ennek mi a folyamata, hova kell küldeni, mennyibe fájna, meg hasonlók?

Előre is köszi! (=^o^=)

2012. dec. 5. 17:16
 1/3 anonim ***** válasza:

"Szerintem elég jó lett"

Ez kevés. Először tedd fel irodalmi oldalakra, és kérj véleményt. Amatőr irodalmi pályázatokra is elküldheted. Ha el lesznek ájulva, és akár még fizetnének is, hogy elolvassák a többi írásod, akkor esetleg kezdhetsz kiadót keresni. :)

2012. dec. 5. 17:22
 2/3 A kérdező kommentje:
de már elég sokan mondták, hogy jó kezdve a barátaimtól, a magyartanáromon át, a barátnőm keresztanyjáig, aki szintén könyveket ír és már nem egyet kiadott. Ő mondta, hogy meg kéne próbálkoznom ezzel... és hát én próbálom ezért kéen a segítség :/
2012. dec. 5. 18:13
 3/3 Márciuska ***** válasza:
Nem áltatlak: nehéz fába vágtad a fejszédet. A könyvpiac sajnos telítve van, és a kiadók nem szeretnek ismeretlen szerzővel próbálkozni, vagy ha igen, akkor sem fér bele anyagilag az éves tervükbe. Ha komolyan gondolod, készülj fel hosszú küzdelemre, hiába vagy tényleg jó (én már évek óta próbálkozom, pedig nem vagyok kezdő). Először is: az irodalmi pályázat tényleg jó kiindulás. Küldd el valamilyen internetes pályázatra az írásod! A díjazott műveket általában ki is adja a pályázat kiírója. Számos ilyen oldal van, írd be a keresőbe, hogy "irodalmi pályázat" vagy "novellapályázat". Személyes tippem: éppen most van a KIMTE (Karcolat egyesület) honlapján regénypályzat!!! Júniusig kell beküldeni a műveket. Ha a pályázathoz nincs kedved, mindenképpen írj szinopszist a művedről (neten megtalálhatod, hogyan kell csinálni). A szinopszist, esetleg részleteket a regényedből, vagy akár az egész kéziratot küldd el e-mailben különböző kiadóknak egy rövid kis bemutatkozással! Keress olyan kiadót, ami olyan témájú könyveket ad ki, mint a tied! Nem szerencsés és teljesen felesleges pl. szerelmes regényt küldeni egy csak sci-fivel foglalkozó kiadónak... Ha végképp nem megy semmi, próbálkozz magánkiadással. Ez pénzbe kerül, és csak kis példányszámban adják ki a könyvet, de legalább láthatod a művedet nyomtatásban. (Ajánlom pl. a novumverlag vagy az adlibrum kiadókat erre a célra). Jó sok kitartást kívánok, mert szükséged lesz rá!
2013. febr. 8. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!