Vers és prózamondó versenyre kéne valami próza,13 évesnek (? )
Szia nekem tavaly a lányom ezt adta elő és első lett
Rangáné Lovas Ágnes
ŐSZI Zoltán
Hoppá, baba Született!
Bobi vagyok, amúgy meg tacsi. Máskülönben pedig a földkerekség legszebb, legintelligensebb és legszeretetreméltóbb kutyáját tisztelhetitek bennem. Pontosabban egészen a múlt hétig ez így volt. Ám akkor borzasztó dolog történt ... A gazdasszonyom pár napra elutazott valahová egyedül, és teljesen lefogyva, egy parányi, nyöszörgő batyuval a mancsában jött haza. Leguggolt hozzám, és bemutatta nekem a tejszagú csomag tartalmát. - Látod, Bobi? Ő a mi kicsi babánk, es a te új kis barátod! Na, mit szólsz? - Duruzsolta kedvesen. Ha tudnék beszélni, akkor Ettől a bejelentéstől biztosan megkukultam volna. Még soha életemben nem láttam ilyen érdekes teremtményt, mint ez a Baba. A formáját tekintve leginkább embernek nézett ki, de az emberek nem szoktak ilyen picikék, lenni. Vártam, hogy ő maga is illendően üdvözöljön engem, ahogy az emberek szokták, ha megpillantanak. Vagy, hogy legalább megsimogasson. Erre Baba cérnavékony hangon háromszor rám nyávogott. Gondoltam is: Jó lesz Vele vigyázni! Gyanús egy alak, annyi bizonyos. Mar az se tetszik, hogy a hátán fekszik. Lehet, hogy valami nagy-nagy csínyt követett el, mert én akkor adom így meg magam, ha rossz fát teszek a tűzre. A gazdi azt se tudta, mit csináljon örömében: folyton Baba körül lebzselt, Még a lélegzetvételét is leste. Ha Baba nyöszörgött, máris ott termett mellette, hogy szolgálatait felajánlja neki. Régebben a gazdimat ismertem el falkavezérnek, vagyis egyedül neki fogadtam szót. Hoppá, lehet, hogy ezentúl ez a Baba lesz az új falkavezér? Te jóságos ÉG! Csak most döbbentem rá: Ezek vettek nekem egy emberkölyköt!!! Pedig nem is kértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!