Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Legjobb barátnőm teljesen...

Legjobb barátnőm teljesen magába zuhant, mit tegyek, hogy segítsek rajta?

Figyelt kérdés
Meghalt egy ismerőse, és ez teljesen kikészítette, már hónapok óta depizik... Folyton a tőle kapott leveleket olvasgatja meg ilyesmi. Gondoltam rá, hogy talán kéne neki valami programot csinálni, hátha kicsit jobban érezné magát meg elterelné a figyelmét, de nem tudom, hova vigyem. Elég csöndes csajszi alapból is, nem szereti a hangos bulikat, inkább otthon ülős. Amúgy 17 éves. Ötletek?
2009. aug. 18. 22:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább csak menj át hozzá beszélgetni vagy menjetek el sétálni, cukrászdába, ilyesmi
2009. aug. 18. 22:07
 2/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy 150 km-re lakunk egymástól, és most fogunk a héten találkozni, egyébként inkább skype-ozunk.
2009. aug. 18. 22:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Hol lakik?
2009. aug. 18. 22:11
 4/10 A kérdező kommentje:
Pest
2009. aug. 18. 22:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
húú hát az gáz... (első vagyok amúgy) én még mindig amondó vagyok, h menjetek ki sétálni, valami nyigus helyre :) Mondjuk ha több hónappal ezelőtt halt meg és még mindig depizlk miatta az elég rossz. :S Vagy egyébként is ilyen depizős fajta? Vagy azelőtt "full hepi csajszi" volt?
2009. aug. 18. 22:14
 6/10 A kérdező kommentje:
Egyébként is sokszor depizik, de most még a szokásosnál is jobban :( Köszi az ötleteket amúgy!
2009. aug. 18. 22:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Sétáljatok, fürödjetek... Amit szeret. Nem bántásból mondom, de jót tenne neki egy beszélgetés és/vagy pszihológus. :(
2009. aug. 18. 23:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Amit átél az teljesen normális...

Gyászmunkának hívják ha segíteni akarsz neki akkor közösen kellene kimászkálnotok néha a temetöbe, meg templomba járni imádkozni és elmenni azokra a helyekre ahová az elhunyt is járkált..

Ez az állapot kb 6-13 hónapig tarthat... Ha nem végzi el a gyászmunkát az ember akkor az lelki problémákhoz, betegségekhez is vezethet..

2009. aug. 19. 00:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Elöző vagyok, nem kell elterelni erről a figyelmet mert egyrészt nem is lehet másrészt meg itt az emlékezésé a főszerep nem a felejtésé, azzal hogy vele emlékezel és az elhunytról beszélgettek részvétet vállalsz a gyászban...

Aztán majd telítődik a dolog és akkor majd lesz kedve más dolgokhoz is bizonyára hiszen senki sem egy gép hogy állandóan ugyanazt csinálja... Aztán majd néha visszazuhan stb, de ez normális...

Ha elvégzi a gyászmunkát egy idő után már túl lesz a dolgokon!!

2009. aug. 19. 00:04
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ! Az a gond, hogy nem ismertem azt a srácot, aki meghalt, nem hiszem, hogy annyit tudnánk róla beszélgetni. De szívesen beszélgetnék róla, ha ezzel is segítek neki. Csak nemtom, nem gáz az, ha csak úgy mondom neki, hogy beszéljen nyugodtan arról az ismerőséről?
2009. aug. 19. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!