Milyen elektromos gitart ajanlotok egy kezdonek?
Én Squier by Fender gitárt használok, igaz, hogy csak egy japán koppintása az eredeti márkának, de szépen szól, másfél éve használom. 130 euróért szereztem.
U.i.: Szerintem kezdj tanulni először akkusztikus gitáron ;)
A Squier nem japán koppintás.
A Squier eredetileg egy amerikai hegedűkészítő és javító műhely volt még az 1800-as évek végén. Később főleg húrokat gyártottak nagy mennyiségben. A Fendernek is beszállítói voltak, a hatvanas évek közepén a Fender megvette a céget.
A Squier nevet évekig nem is használták, később pedig a japánból az USA-ba beáramló olcsó másolat gitárok ellenében a saját olcsó márkájukhoz haszálták fel. Annyi köze van Japánhoz, hogy ott kezdték el gyártani a Squiert annak idején, először a Fujigen, később a Dyna és Tokai készítette.
A Squier-ek különböző szériái rengeteg különböző helyen készültek, néhány Amerikában, néhány Mexikóban, de a legtöbb Ázsiában már manapság, Kína, Indonézia, Tajvan, India, Korea.
Kezdő gitárnak teljesen jó.
Épp úgy, ahogy az Epiphone, a Cort, az Ibanez...
James Hetfieldnek van vagy 2 tucat gitárja, abból 2 LTD talán, és azok se ez az árkategória, hanem a 300ezer Ft feletti.
Ebből még nem következik, hogy a 60e Ft körüli LTD gitár mennyire jó minőségű. :)
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne lenne jó kezdő gitárnak, csak az indoklás nem állja meg a helyét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!