Jo otlet, vagy lenne olcsobb, kisebb traktor is ekkora foldteruletre?
Orulok, hogy irtal/irt, de ez nekem nem hasznalhato valasz... Az en kerdesem nem az volt, hogy hol lehet kozosen hasznalni dolgokat...
De ha mar irtal/irt, akkor erre meg a kovetkezoket reagalnam:
Akkor most menjek Hollandiaba? Vagy tudsz/tud esetleg valakit, aki szivesen hasznalna velem kozos traktort?
Ha komolyan akarsz ezzel foglalkozni a jövőben és nem csak egy (amúgy költséges) hóbort, akkor be kell ruházni egyre.
Vagy, ha a környéken található más gazda vagy gazdaság is, akkor megérdeklődni tőlük, hogy bérbe adnák-e.
"én nem azt mondom hogy kölcsön kérje hanem vegyen tulajdonrészt, tehát mindkettőé a traktor"
Hát az majdnem ugyanaz! Az ilyen közösködés az ilyen mentalitású országban nem működik, elég sokszor viták oka lehet. Tapasztalat! Én mégegyszer ilyenbe nem megyek bele, ha nem telik arra a bizonyos valamire akkor inkább ne legyen!
van 2ha földem, kukoricát termelek, jobbra 5 szomszéd szintúgy, balra 3 szomszéd ugyancsak, összeültünk és vettünk egy használt trakit fejenként alig 90.000 ráfordítással...
amúgy 5 hektárra szerintem nem érdemes venni, minden átlag faluban lehet találni embert, aki 5-10ezerért megszántja, vagy ami éppen kell, de már hallottam olyanról is, aki üzemanyag +3 kanna borért elvállalt ilyet...
"5-10ezerért"
20000 körül szántanak hektáronként átlagban.....
Amúgy meg nem mindenben értek egyet, abban igen, hogy főleg ha csak kukorica, gabona van akkor érdemesebb bérmunkában csináltatni, ha 45-Ha-ról van szó. De felette még ha egy 6-700-ért veszel egy 50-es mtz-t és + utána való gépeket mert úgy legalább akkor csinálhatod amikor akarod, és nem leszel annyira másra utalva. Legalább is a művelést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!