Hogyan és milyen önéletrajzot adjak be a bíróságra?
Végeztem tanulmányaimmal, tanácsolták hogy a helyi bíróságra adjam be az önéletrajzomat. De még sosem csináltam ilyet. Az önéletrajz kész, csak hogy adjam be? Most írjak motivációs levelet, végül is nincs meghirdetve állás nincs mihez írnom, de még ezt megoldom :D
Mibe adjam be borítékban, műanyag tasakban "bugyiban" ? Teljes káosz van a fejemben, még soha nem csináltam ilyet.
Valaki segítség!!! :)
Csak azért kérdeztem, mert ugye mostmár dolgoznak bíróságon ügyintézők is, akiknek jogi diploma (főiskola) kell, amihez szerintem a jogi asszisztens elég, az írnokoknak nagyon keveset fizetnek.
Szerintem lehet, hogy diplomatikusabb lenne, ha nem is kimondottan írnoki állásra adnád be a pályázatot, hanem, hogy a végzettségednek megfelelő munkakörbe, hátha ügyintézőnek vennének fel.
Szerintem ma már az az elvárás, hogy az önéletrajz fényképes legyen és max. 1 oldalas, ilyen felsorolásszerű a végzettségről, adatokról stb.
Motivációs levélhez pedig címzettnek írd be a bíróság elnökét, jobb oldalra meg tárgynak, hogy pályázat, alá meg mellékletként, hogy önéletrajz, iskolai bizonyítvány másolatok.
Akkor már írhatod is, hogy Tisztelt Elnök Úr, alulírott xy és meg kéne fogalmazni röviden, amit az önéletrajzodba is beleírtál, hogy hol végeztél, szeretnél elhelyezkedni az igazságszolgáltatásban meg hasonlókat.
Sok sikert hozzá!
Köszönöm szépen a segítséget.:)
Az írnokok fizujáról már hallottam, hogy nem a legjobb meg aránytalanul sokat dolgoznak érte ....
Még annyit, hogy hogy adjam be szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!