Mennyibe kerül egy sima, közepes méretű postakész boríték feladása? Vagy azt már lemérik?
Figyelt kérdés
2012. nov. 18. 18:56
1/10 anonim válasza:
2/10 anonim válasza:
Amúgy azt hiszem, maga a feladás nem kerül semmibe, a 200 forintot magára a borítékra adod.
3/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Igen az 200 Ft, de rosszul tettem fel a kérdést: elsőbbségivel, ha fel szeretném adni, akkor azt, úgy lemérik?
2012. nov. 18. 19:46
4/10 anonim válasza:
Van Elsôbbségi normál méretû postakész boríték, azt ugye nem mérik le. De hogy postakész borítékot fel lehet-e adni elsőbbségivel, és lemérik-e, azt nem tudom.
De sima bortíékot is fel tudsz adni elsőbbségivel, nem feltétlen kell postakésznek lennie.
Ráadásul gondolom nem is nagy a dolog, amit postázni akarsz, így berakhatod sima borítékba is, azt kész, nem lesz nagyon drága
5/10 A kérdező kommentje:
Szia! Nekem kimondottan csak ez a fajta érdekelne, mert vásároltam vkitől és nem mindegy mennyit utalok. De azért köszi szépen mindenkinek!
2012. nov. 18. 20:15
6/10 anonim válasza:
A postakész boríték lényege, hogy tartalmazza a feladási díjat, és bármennyi beletehető, addig, míg biztonságosan lezárható. De... ha valamely különszolgáltatást (pl: elsőbbségi) kérsz mellé, azt már mérik, és ahhoz számolják ki a különbözetet, mennyit kell még rátenni.
7/10 anonim válasza:
Előző vagyok. Még kiegészíteném: ha mondjuk ajánlottan kérsz egy zöld színű kis méretű postakész borítékot, akkor csak az ajánlási díjat kell kifizetned (ami fixen 240 ft), tehát azt viszont nem kell mérni. Az elsőbbséginél is csak azért kell mondjuk a kicsi zöld borítékot mérni, mert ilyenkor az elsőbbségi-nem elsőbbségi közti különbözetet kell pótolni, ami viszont eltérő.
8/10 anonim válasza:
És akkor még csavarjuk meg egy kicsit ;) Ha az elsőbbségi postakész borítékot akarod ajánlottan feladni, azt sem kell lemérni.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!!!!
2012. nov. 23. 14:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!