Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mennyi esélye van valakinek...

Mennyi esélye van valakinek arra, hogy rendes író legyen, akinek megjelennek könyvei? És mit kell tenni érte?

Figyelt kérdés
Gondolom, hogy nem csak ült a babérjain Agatha Christie vagy J.K Rowling, vagy sorolhatnám, és várta, hogy felfedezzék. Mit kell tenni ahhoz, hogy úgymond "felfedezzenek"?

2012. nov. 18. 18:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem "fedezte fel" őket, J.K. például számtalan könyvkiadónál próbálkozott mire egynél úgy döntöttek, látnak fantáziát a könyvében.

A helyzet az, hogy Magyarországon az esélyed, hogy író legyél, aki ebből is él meg, csekély.

2012. nov. 18. 19:23
 2/3 anonim ***** válasza:

MINDEN esélyt meg kell ragadni. Ha az iskolai újságba írsz, akkor ugyan attól a könyvedet nem fogják nagyobb eséllyel kiadni, de a magyartanárod felfigyelhet rád, és neki már lehetnek ismerősei. Persze nagyon jónak kell lenned, érdemes egy magyar szakot elvégezned, nyelvtanból nagyon jónak lenned stb. Manapság a kiadók már azt is megkövetelik, hogy te magad formázd meg a könyvedet, ezért érdemes a tipográfiát is tanulmányoznod. Az nem nehéz.

Én is szeretnék majd egyszer könyvet kiadni, bár én nem feltétlen ebből akarok megélni. Az a probléma, hogy a szövegeimben sok olyan stilisztikai hibát vétek, amit észre sem veszek. Néha még az egyeztetéssel is problémáim vannak! Ha te komolyan gondolod, akkor érdemes lenne valami magántanárhoz elmenned, vagy a tanárodtól segítséget kérned, bétát keresned. Mondjuk nem tudom, hány éves vagy, lehet, már nem jársz suliba.

2012. nov. 19. 10:05
 3/3 A kérdező kommentje:

Első komizó: Azért kérdeztem, mert nem tudtam, hogy ez hogy megy. De most már akkor értem, hogy kész munkával könyvkiadót kell felkeresni, és ha jónak találják, akkor kiadják.

Nem is ebből akarok megélni, de annyira szeretek írni, hogy szeretném ha ez is az életem része lenne.

Második komizó: A magyar tanárom egyben az osztályfőnököm, és tudja hogy szoktam írogatni, és kért, hogy mutassam meg neki a munkáimat, de nem tudom valamiért mégsem tettem, de akkor majd neki is meg fogom mutatni, hogy elmondhassa, mit gondol róla.

2012. nov. 26. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!