Milyen fotógépet vegyek ha el szeretnék kezdeni makrófotózni? Lehetőleg tükörreflexeset vennék és úgy 50000-75000 ft körül költenék rá és konkrét típusokat kérnék.
Ennyiből ne akar tükröset, max egy vázat tudnál venni belőle használtan ami normálisabb, de obid nem lenne hozzá.
Inkább gondolkozz Bridge szinten, Vegyél inkább egy Fuji Hs10-et használtan, veszel hozzá egy Raynox DCR-250-es előtétlencsét és kész is. Van AF-ed van jó nagy leképezésed is... :) Én is évekig Bridge-t használtam és kiválóan bevált. Küldhetek róla linket is ha érdekel.
Én visszakérdeznék. Milyen minőségű képeket szeretnél készíteni?
Mert az előttem szólóknak nagyon is igaza van.
Ennyi pénz nem elég egy normális (nem profi, csak a tűrhető kategóriára gondolok) tükörreflexes cucc összerakásához.
A bridge kategóriának meg vannak ez előnyei kezdő szinten, az előbb említett mélységélesség a legfőbb szempont lehet. No meg az, ha ezen kipróbálod magad, (utánaolvasol, milyen technikai feltételei vannak a macrózásnak) akkor már tudni fogod mi is kell majd, és áldozol e rá.
Amúgy egy használt váz kb 70ezer, mondjuk egy 1000D (Canon cuccokat ismerem inkább azért ezt írom, de Nikonéknál is hasonló lehet az ár) kereshetsz 20D-t is 30ezerért, de én nem javaslom az öreg gépeket, aztán hozzá egy objektív mondjuk egy fix 100mm F2.8 stabi nélküli, amit szerencsével 100ezer körül megkapsz. Ez már 170ezer lenne!
Vagy nem macro objektív közgyűrűsorral (kb. 30ezer, használtan olcsóbb) vagy előtétlencsékkel, de ezeket is csak nagyon jó felbontóképességű fixekkel használnám.
Lehet persze macrózni 70-300-as Sigmákkal és Tamronokkal is, de könnyen lehet csalódni fogsz bennük.
Szóval, hogy a kérdésedre válaszoljak:
Egy olcsó bármilyen típusú váz amit használtan meg tudsz venni, és aminek a legnagyobb a felbontása mondjuk 40-50ezerért.
Egy használt Sigma AF 70-300mm f/4-5.6 DG APO macro, amit szerintem 20-25 ezerért talán találhatsz.
Lehet jól jönne még egy stabil állvány is.
Ezzel már el lehet játszogatni 70ezerért. Aztán majd jön a vaku, jobb objektív, stb, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!