Ausztriában dolgozó magyarok, hogy van a szelektív hulladékgyűjtés?
van kb. 5 féle kuka.. :(
egy szuper, akkor plusz fél órával többet dolgozok.
Szia. Valóban egyszerűbb lenne eleve szelektíven gyűjteni. De ha válogatni kell:
- műanyag zacskók, csomagolóanyagok, üres (kimosott, összenyomott) üdítőspalackok... -> sárga zsák (Gelbe Sack)
- papír (tiszta) csomagolóanyag, újságok, üres wc papír guriga... -> papír konténer (Altpapier)
- fém üdítős dobozok (kiöblítve, összenyomva, konzervdobozok ... -> fémhulladék (Altmetall)
- szerves hulladék, pl. kajamaradék, zöldség/tojáshéj,csontok... -> Bioabfall
- üvegek (kimosva, fém kupak nélkül)az üveg konténerbe, a színes és a "fehér" külön -> Altglass (Bunt/Weiss)
- az egyebek (egy csomó kivétellel, mint pl. elektromos dolgok, használt olaj, gyógyszer...)a Restmüll-be
Itt egy elég jó kép ezekről.
Remélem segítettem, üdv!
KÖSZÖNÖM!
Sehogy se igazodok ki ezeken, mert össze-vissza dobálják a főnökömék is, én meg abszolút nem tudom, hogy hogyan csináljam. :(
Eleve 2féle kuka a van a konyhában. Az egyik a kaja maradék, a másik meg pl. cigi, papítzsepi stb. Na és ugye a papírzsepi az eleve már nem is tartozhatna oda. (?) Nehéz így..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!