Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Légpuskával lelehet lőni egy őzt?

Lyon13131 kérdése:

Légpuskával lelehet lőni egy őzt?

Figyelt kérdés

2012. nov. 12. 19:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem egy egyszerű légpuskával mint pl a Slavia nem hinném.

De egy komolyabbal amelyik nagy energiával rendelkezik (kb. 40-50 Joule) az már okozhat komoly sérülést, de szerintem az sem teríti le azonnal, csak szenvedne szegény állat.

Emiatt is tilos Magyarországon légpuskával vadászni!

2012. nov. 14. 19:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Elméletileg medvét is le tudsz vele lőni ha a szeménél jó helyen találod el ( be menjen az agyába ) . De ennek nagyon minimális az esélye így szerintem fölösleges vele próbálkozni és emellett igen jól kell célozni , hogy a mozgó állat szemét eltaláld . Ha testre célzol akkor , hogy komolyabb sérülést okozz egy sima légpuskával ( 7,5J alatti )lehetetlen esetleg egy tuningoltal lehet nagyon kicsi esélyed ha a szívét találod el . De akkor is jó pár száz métert meg fog tenni mire elvérzik majd .
2012. nov. 18. 22:37
 3/4 anonim ***** válasza:
a légpuska őz lövésére nem allkalmas! maximum a bőre alá megy ami nagy fájdallamat koz neki. maximum madarak lövésére allkalmas! de már sok madár lelövését is betiltották vagyis csak céllba lövésre szabad használni! nincs olyan légpuska ami földreterítene és megis ölne egy nagy testű vad állatot pl őz végpép medvét hiába a szemébe akkor is nem erős annyira a légpuska!
2012. nov. 24. 20:56
 4/4 anonim válasza:
előzőnek: 135 J ? co2 daystate wolwerine 303
2013. febr. 14. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!