Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Zörgő gitár belső valaki ötlet?

Pokolsrac kérdése:

Zörgő gitár belső valaki ötlet?

Figyelt kérdés
olyan 3 hónapja kezdtem gitározni eléggé jól megtanultam már de most valami baj van minden hangot tisztán le tudok fogni de valamiért a G húron a 3. ik bund és a tiszta A húr közben valami fura zörgő hangot hallok a gitár belsejéből és nem tudom hogy mi lehet a baj.az összes többi hang szép és tiszta.Egy suzuki nylon húros gitárom van amit használtan vettem ismerőstől de ő se tudja hogy mi lehet a baj kérlek segítsetek.

2012. nov. 1. 16:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Sok minden zöröghet... mit értesz azalatt, hogy a gitár belsejében?

Tuti a "doboz" testen belül?

Nem a hangolókulcsoknál vagy a nyaknál jön a zörgés?

Azt már nézted, hogy megpróbálod kicsit rázni, mozgatni,hallatszik-e, hogy valami a test belsejében mozog-e?

2012. nov. 1. 16:52
 2/4 anonim ***** válasza:
de jó hogy 3hónap alatt eléggé jól megtanultál, más "sok hülye" meg tanulja évtizedekig..:)
2012. nov. 1. 17:19
 3/4 A kérdező kommentje:

Belülről jön a dobozból kb onnan ahol a hurok meg vannak kötve alul.rázogattam nézegettem még bele is nyúltam ceruzával hátha valami van benne de nem értem el semmit.

Második neked meg annyit h az h eléggé jól megtanultam szerintem nem azt jelenti hogy mondjuk Slash mellettem egy kis recsiző kezdő hanem h tudok akkordozni rendes számokat játszani és ugy ahogy bitos a kezem, de ha tévedek akkor bocsi :D

2012. nov. 1. 19:53
 4/4 anonim ***** válasza:

1. Lehet, hogy a húr ahogy meg van kötve valamelyiknek kilóg kicsit a vége és hozzáért a hídhoz?

2. Lehet, hogy a híddal van baj, kikopott, ilyesmi.

3. Lehet, hogy alul a híd alatt a merevítőnél van valami gond.

4. Húrt cseréltél már? Még az se kizárt, hogy húr gond...

A belsejét úgy nézheted meg, hogy leszeded a húrokat, fogsz egy zsebtükröt meg egy kis elemlámpát, tedd bele a tükröt és világítsd meg az elemlámpával, aztán ahogy mozgatod a tükröt figyeld, nem látsz-e valami rendelleneset (rés a ragasztott részek közt, leváló szilánk, stb.)

Még jobb persze egy teleszkópos nyelű vizsgálótükör, amit barkácsáruházakban lehet kapni és van beépített LED a világításhoz, de ha nincs, akkor az előbb említett módszer is megteszi.

2012. nov. 1. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!