Melyiket érdemesebb kérni egy tablet vagy egy xbox 360-hoz kormány+pedál? Szerintetek melyiket és miért?
Leginkább egy helyesírási szabályzatot, vagy egy szemüveget. :-)
De a kérdés, hogy mit akarsz csinálni. A kérdés kicsit olyan, mint hogy szövőszéket érdemes kérni, vagy fúrógépet. Attól függ, mit szeretsz, mit szoktál csinálni.
A tablet egy túl erős, de könnyű, mobilis számítógép. Az Xbox egy erős, de specializálódott számítógép, ami játékra van kihegyezve.
Ha állandóan a szobádban kuksolsz, játszani szeretsz, és egy játéknál fontos neked a csili-vili grafika, akkor Xbox. Ha nem csak otthon akarod használni, ha alkalmasint másra is akarod használni (böngészés, levelezés, GPS, stb…), ha a játékoknál sokkal többre értékeled a játékmenetet a grafikánál (pl. kedveled az egyszerű flash játékokat), akkor meg egyértelműen a tablet lesz a te eszközöd.
Persze ez attól is függ, hogy milyen kütyüjeid vannak még. Pl. ha van egy nagyon erős géped, ami elbírja az újabb 3D játékokat, akkor az részlegesen kiváltja az Xboxot. Ha van egy jobb okostelefonod, nagyobb kijelzővel, akkor az meg részlegesen kiváltja a tabletet.
A magam részéről azt gondolom, hogy egy tablet jóval univerzálisabb eszköz, mint egy Xbox.
#3: Ha így rákérdezel, akkor én valahogy így írnám:
Melyiket érdemesebb kérni, (vessző) egy tabletET vagy egy Xbox (nagy X) 360-hoz EGY kormányT ÉS EGY pedálT?
Próbáld hangosan felolvasni az első kérdőmondatot. Hogy hangzik? Mert szerintem senki nem mondaná úgy, ahogy le van írva. A vessző és a nagy X betű hiányára nem szóltam volna semmit, de így ebben a formában nem értelmes a mondat.
* * * * *
Viszont csak most látom, hogy én sem olvastam el kellően tüzetesen a kérdést, legalábbis ha jól értem akkor arról van szó, hogy van egy Xboxod, amihez kérnél egy kormányt és egy pedált.
Ebben az esetben szerintem egyértelműen a tablet felé tolódik a hangsúly, ha nincs olyan eszközöd, ami közel annyit tud. Egy kormányt és egy pedált bizonyos játéktípusoknál tudsz csak használni, míg egy tablet azért ennél jóval univerzálisabb dolog. Így még inkább megerősítem azt a tanácsomat, hogy a tabletet kérd.
#5: Ez attól is függ, hogy ki milyen játékot kedvel. A grafika persze nem baj, ha szebb. De a játékélményt nem minden esetben ez határozza meg. Vegyünk egy egy manapság igencsak felkapott játékot, a Minecraftot. A játékélmény megvan, pedig a grafikai élmény finoman szólva retro. Vannak sokkal szebb klónok, csak vagy bugosak, vagy pl. nincsenek benne ellenfelek, így viszont hiába szebb a grafika, a játékélmény sokkal rosszabb.
Sajnos manapság a játékokra jellemző, hogy a grafikára helyezik a hangsúlyt, miközben – persze jó néhány kivétellel – általánosságban ez a játszhatóság, a szabadsági fokok rovására megy. Egy kevésbé közismert középkategóriájú játéknál ez mindenképpen így van.
Tehát a grafika nem feltétlenül mérvadó, de nem is elhanyagolható szempont. Márpedig egy Xbox pontosan erre helyezi a hangsúlyt.
Egy laptop is kiválthatja az Xbox-ot, ha megfelelő játékokat választasz. A hétvégén játszottam valami rémes grafikájú flash játékot 2D-ben. De a játékélmény terén teljesen kielégítette minden igényemet.
Ez kicsit olyan, mint a filmek esetén. Lehet, hogy egy film HD, meg 3D, meg effektek tömkelege van benne, ha nem szól semmiről, akkor nem jó film. A jó film meg akkor is jó film, ha agyonstrapált videokazettáról nézed, ahol rossz a hang, hullámzik, zajos a kép, és eleve SD felbontású. Viszont tendencia, hogy nem az összetett cselekménnyel, mély filozófiai gondolatokkal teli filmeket szokták 3D-ben megcsinálni…
#6: Gépen a billentyűzet szerintem közel nem adja át azt, amit az Xbox kontroller átad. (Nyilván nem a Minecraftre gondolok.)
Rendesen érzed, ahogy visszarúg a fegyver.
Számomra ez fontos. Persze másnak meg lehet, hogy az fontos, hogy tudjon netezni is rajta. (Egyébként Xbox Live-ra is van már Internet Explorer, tehát ez sem probléma.)
14:07
ó dehogyisnem. Látom te még nem tapasztaltál testközelből egy tényleg erős notit. oda vissza veri az xboxot. Igaz árilag is, de hát a minőséget meg kell fizetni!
#8. Mire mész ugyan az erejével? Visz minden játékot. Persze. Néhány évig, aztán fejlesztheted...
Az Xbox játékra van tervezve, sokkal nagyobb élmény kontrollerrel játszani, mint a "W A S D" billentyűket nyomogatni a billentyűzeten.
"Látom te még nem tapasztaltál testközelből egy tényleg erős notit." Nos, rosszul látod, van egy nagyon erős gamer PC-m, néhanapján játszok is vele, de (nekem) össze se hasonlítható az Xbox által nyújtott élménnyel.
22:34
Pc hez is lehet kontrollert venni, amúgy meg ugyan az, gombokat nyomogatsz itt is meg ott is. Szőrszálhasogatás!
Xboxból is kiadjak újat, meg nagyobb tárhelyűt, szóval azt is fejlesztened kell, nem csak megveszed és elvagy veled életed végéig.
Megnézném azt a te gamer pc-det, egy amd-s f*st ne hasonlíts egy gamer pc hez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!