Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit irjak az én hazám cimmel...

Mit irjak az én hazám cimmel vagy az én magyarországom cimmel? (fogalmazást kell irni, csak nincs ötletem )

Figyelt kérdés

2012. okt. 23. 09:39
 1/4 A kérdező kommentje:
segitsetek s.o.s.
2012. okt. 23. 10:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A haza az otthonom,ahol születtem,ahol megtanultam járni, beszélni,ahol élek. Számomra a haza a ház, ahol lakom, az iskola, ahol tanulok. Szülőföldem megegyezik a hazámmal. Szeretek itt biciklizni a barátaimmal, ismerősökkel találkozni, nyáron úszni a Balatonban, lángost enni, és este nézni a naplementét és a vizet.

Nyáron Törökországban is voltam nyaralni. Egy hét után a hazafelé úton magyarokkal találkoztunk. Nagyon megörültünk egymásnak. Öröm volt hallani végre mást is magyarul beszélni. Valaki nem csak attól magyar, mert magyarul beszél. Azért is jó volt hazajönni, mert végre magyar ételeket ehettem, amelyek közül számomra a legfinomabb a lecsó, amellyel édesanyám várt, friss, puha kenyérrel.

Nem csak az ételek miatt jó magyarnak lenni. Nem nagyon szoktam a tévében sportot nézni, de ha például a magyar férfi vízilabda válogatott nemzetközi tornán játszik, mindig ott ülök a TV előtt és szurkolok nekik. Az is nagyon jó érzés, ha a csapatok bemutatásakor hallom a Himnuszt, de ez eredményhirdetéskor még nagyobb örömet jelent. Szerencsére jó sportolóink vannak, így ez már sokszor előfordult.

Az emberek ragaszkodnak a szülőföldjükhöz, mert itt tanulják meg hazájuk hagyományait. A mi hazánkban például ilyen, amikor március 15-én kokárdát tűzünk ki az ingünkre, vagy hasonlóan szép ünnep augusztus 20-a, a magyar államalapítás ünnepe.

Szülőföldünkön alakulnak ki a családi kapcsolataink és itt szerzünk barátokat is. Az egy hazában élő emberek egy nyelvet beszélnek és közös történelmi múlttal

rendelkeznek. Országunknak dicső történelmi hősei vannak, akikre mi fiatalok is büszkék vagyunk. Nekünk Magyarországon példaképünk lehet pld. Dobó István és Petőfi Sándor, akik sokat tettek a magyarságért, de nem csak a múltban, a jelenben is élnek olyan magyar emberek, akiket méltán tarthatunk példaképünknek.

Magyarország sok olyan művészt is adott a világnak, akik a múltban és a jelenben is számos dicsőséget szereztek, illetve szereznek hazánknak. Ma is világszerte használják a Kodály-módszert, vagy gondoljunk Arany Jánosra, aki a Kisfaludy Társaság pályázatára írt Toldi-val megszerezte Petőfi barátságát, és az egész ország megismerte Őt. De méltán lehetünk büszkék, ha híres orvosainkra, tudósainkra, sportolóinkra gondolunk. Kezdve a sort Semmelweis Ignáccal, Szentgyörgyi Alberttel, s napjaink sportolójával Berki Krisztiánnal, de a felsorolást sokáig folytathatnánk.

Magyarország kis ország, de annál szebb, hisz csodálatos tájai vannak, s kedves számomra. Szeretek itt élni.

2012. okt. 23. 10:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Debreceni vagy?
2012. okt. 23. 11:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem pesti :) köszönöm széppen a választ
2012. okt. 23. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!