Tényleg ennyire nagy dolog ha törli valaki magát facebook-ról?
Deaktiváltam magam egy hete, és sorra kapom a kíváncsiskodó/aggódó e-maileket, hogy mi történt, miért töröltem magam stb.
Sosem gondoltam volna, hogy ennek sokan ekkora jelentőséget tulajdonítanak..
Te mit gondolsz? Hogyan reagálnál? Egyáltalán regisztrálva vagy valamilyen közösségi oldalon?
A Facebook egy kommunikációs eszköz. Lehet úgy használni, mint ahogyan sokan, hogy gyakorlatilag mindet megosztanak magukról. De lehet használni máshogy is. Én pl. kicsit az MSN alternatívájaként használom, azaz azonnali üzenetküldésre. Ehhez nem kell fenn lógnom naphosszat, úgy az üzenőfalat max. egy héten egyszer nézem meg. De mivel olyan oldalakra iratkoztam fel, és úgy válogattam meg az ismerőseimre való feliratkozást, így ez sem puszta időpazarlás.
Tehát ha nem akarsz naphosszat az FB-on lógni, akkor nem kell. Ha nem akarsz naponta valamit kiírni, akkor nem kell. Ha nem akarod naponta az ismerőseid, kevésbé ismerőseid hülyeségeit olvasni, akkor nem kell. Ettől függetlenül használhatod akkor a rendszert, amikor valóban szükséged van rá.
Ha valaki nem akar elvesztegetett időt szánni rá, attól még nem kell törölnie magát, elég, ha inaktív. Ha valaki törli magát, annak általában valami meghatározó esemény az oka. Pl. szakítás, szorosabb barátság felrúgása, egyéb, de meghatározó, mély oka van általában a törlésnek. Tehát a kíváncsiskodó, aggódó leveleknek ez az oka.
Örülj neki, hisz ez azt jelenti, hogy sokan vannak, akik számon tartanak, akik szemében fontos vagy annyira, hogy emailt írjanak. Most lehetne vitatkozni azon, hogy mennyire jó döntés FB nélkül élni, mint ahogy az is, hogy lehet-e mobiltelefon vagy saját email cím nélkül élni. Lehet. Nem praktikus, de lehet. A magam részéről annak használom a FB-t, ami, azaz eszközként, amit akkor használok, ha nincs más eszköz, de ezzel megoldhatok valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!